Kuva: AOP

Uuden levyn julkaiseva Irina: "Etsin kappaleissa sisäistä Juha Tapiotani"

16.03.2017 13:20 - Anna Hopi

Seitsemän-nimiseltä albumilta löytyy kappaleita toivosta.

Parin vuoden työn tulos päätyy pian kansan kuultavaksi. Laulaja Irina ei voisi olla innostuneempi. Levy nimeltä Seitsemän julkaistaan 7. huhtikuuta.

- Sen piti viime keväänä jo tulla, ja syksylläkin sitä suunniteltiin julkaistavaksi, mutta nyt se tulee ihan oikeasti, laulaja nauraa.

Hän sanoo, että albumin nimen keksiminen on usein pitkällisen pohdinnan tulosta. Niin tälläkin kertaa.

- Totuushan on se, että olen melkein vuoden miettinyt levyn nimeä. Jostain syystä minulle tuottaa aina järjetöntä tuskaa keksiä levylle nimi. Mietin albumin nimeä biisin nimen perusteella. Gabi Hakanen levy-yhtiöstä ehdotti, että kun kerran tämä on seitsemäs levysi, voisiko sen nimi olla seitsemän. Huokaisin helpotuksesta ja suostuin, Irina virnistää.

Laulaja sai tukea levyn nimelle muusikkokollega Jarkko Martikaiselta, joka muistutti seitsemän-nimen symbolisesta merkityksestä.

- Jossain on sanottu, että jos ihminen on viides ja saatana on kuudes, niin jumala liitetään lukuun seitsemän. Sehän sopii, tämä on jumalallisen hyvä levy, hän avaa humoristiseen sävyyn.

"Halusin löytää itsestäni Juha Tapion"

Laulaja sanoo, että tällä levyllä pyörää ei keksitä uudestaan, vaan tarkoituksena oli luoda vahva Irina-levy. Hän ei halunnut tällä albumilla uusiutua, koska nainen myöntää, ettei kuitenkaan pääse tunnistettavaa soundiaan karkuun.

- Vaikka tekisimme mitä, saamme kuulla, että tämähän on tätä samaa, koska solisti kuulostaa samalta. Oli ihanaa tehdä levyä paineettomasti, Irina kuvailee.

Hänen mukaansa tuskallisinta prosessissa on hakea se, mitä sanottavaa hänellä on ja miten se sanotaan.

- Tiesin tätä levyä tehdessäni, että mitä en halua ehdä. Halusin löytää itsestäni Juha Tapion, joka löytää kaikesta sen positiivisen. On helppo kirjoittaa biisejä sormella osoittaen. Nyt haluan osoittaa sormea mieluummin itseeni päin, koska sieltä se lähtee - oli sitten hyvä tai paha olla. Halusin vaihtaa näkökulmaa, Irina.

- En saanut tuonne kovin paljoa positiivisia biisejä, mutta sellainen kappale kuin Puhallus ja suukko on lähimpänä sitä mun Juha Tapio -hetkeäni!

Juha Tapio toimi Irinan inspiraationa levyä tehdessä. (kuva: Senja Rapila)

Irina sanoo, että arvostaa paljon Juha Tapion kappaleiden armoa ja toiveikkuutta.

- Elämässä sattuu ja tapahtuu, etkä aina tee oikeita valintoja. Niin kauan kuin et loukkaa toisia liikaa, pitäisi olla tyytyväinen, että se oli selainen valinta, ja nyt mennään eteenpäin. Jos liiaksi velloo asioissa, ei sekään ole kovin hyvä. Olen mestari vellomaan asioissa, hän nauraa

- Olen yrittänyt päästä siitä tavasta eroon. Joissain asioissa mustavalkoisuus on hyvä asia, mutta useimmiten se on täysin turhaa.

Kuuntele alta Irinan jo julkaistu single Kaaoksen keskellä.

 Lue myös: Uuden levyn kanssa tuskaillut Irina: "Minulla ei ollut enää mitään annettavaa!"

Lue myös: Irina paljastaa: Jättihitti oli ajaa koko yhtyeen välirikkoon

Lue myös: Irina pitkästä avioliitostaan: "Välillä haluaisin pitää vuoden loman"

Kilpailut

Uusimmat