Kuva: AOP

Näyttelijäkonkari Ilkka Koivula yllättää - tähdittää meksikolaista elokuvaa ex-nyrkkeilijänä

17.03.2017 10:44 - Anna Hopi

Koivula esittää draamaelokuvassa nyrkkeilysalin omistajaa.

Näyttelijä Ilkka Koivulan kevät ja kesä ovat täynnä kiinnostavia työprojekteja. Mies esittää Valkeakosken kesäteatterin Badding-näytelmässä "Rauli Badding" Somerjoen isähahmoa.

- Valkeakoskelle on aina ihana palata, se on ideaalipaikka kesäteatterille. Se on luonnon lähellä, hieno katettu katsomo ja upea työryhmä paikalla. Sinne on kiva mennä, hän sanoo.

- Tässä on hieno tilaisuus päästä tutustumaan Baddingin elämään ja uraan syvällisemmin, ja siihen lähipiiriin. Baddingin isähän kuoli aika nuorena, Raulin isä oli kuulemma kannustava poikaansa kohtaan ja tuki uralla. Saadaan varmasti hienoja hetkiä näyttämölle vangittua.

Koivula sanoo, että kun kuulee Baddingin kappaleita radiosta, se vie usein lapsuuden ja nuoruuden sielunmaisemaan.

- Ikivihreät seuraavat läpi elämän ja niiden kautta voi peilata omaa historiaa ja eri tilanteita. Se on sitä oman elämän muistikirjaa. Musiikki on ollut minulle aina todella tärkeää, hän avaa.

- Ensimmäinen muistikuva Baddingista on joku TV-esiintyminen, missä hän heitti Rokki soi -kappaleen. Se oli aika vavahduttava. Se jäi mieleen hienona suomalaisena rock 'n roll -esityksenä.

"Elokuva nyrkkeilymaailman raadollisuudesta"

Tätä ennen on tulossa kuitenkin jotain harvinaisempaa - Koivula matkustaa ennen harjoituskautta kuukaudeksi Mexico Cityyn kuvaamaan meksikolaista elokuvaa.

- Ennen kuin treenataan teatteria täyspäiväisesti, tehdään nyrkkeilymaailmaan sijoittuvaa meksikolaista elokuvaa. Tapahtumapaikkana on Suomi, vaikka kyse onkin meksikolaisesta leffasta. Ulkokuvia on otettu muun muassa Turusta, ja nyt lähdetään neljäksi viikoksi kuvaamaan Meksikoon, hän selostaa.

- Elokuva kertoo nyrkkeilijän tarinan, olen siinä suomalaisen nyrkkeilysalin omistaja. Salilla on tiivis yhteisö, ja omistajakin on matseissa lähellä kehää. Elokuva kertoo nyrkkeilymaailman raadollisuudesta. Näillä näkymin elokuva on tulossa Suomenkin elokuvateattereihin.

Koivula ei suinkaan lähde kuvaamaan elokuvaa yksin, vaan mukana ovat tunnetut suomalaisnäyttelijät Joonas Saartamo, Ville Virtanen ja Laura Birn.

"Rock-ikonin kanssa lavalle"

Monipuolinen konkari pääsee myös Peer Güntin keikoille soittamaan huuliharppua.

- Pääsen kokeilemaan huuliharppua rock-ikonin kanssa Pirkkahalliin... hauska kevät on tulossa! Hän tunnelmoi.

- Topi Sorsakoski -musikaalikin pyörii toukokuuhun asti Vaasassa. Yleisö on ottanut sen todella hyvin vastaan. Yritän tässä nyt tehdä limittäin vähän kaikkea, mies virnistää.

Lue myös: Iskelmä Tietovisa: Aiheina Euroviisut, Badding ja Kaija Koo

Kilpailut

Uusimmat