Uusimmat
Suosituimmat

Don Huonot -laulaja paljasti keikkamuiston 90-luvulta: 'Annettiin litsareita ja juotiin jallua'

20.09.2017 18:30 - Senja Rapila

Kalle Ahola muisteli Hyvää yötä ja huomenta -kiertuetta hyvin mielin SuomiRockin Iltapäivässä.

Don Huonot -yhtyeen keulahahmo Kalle Ahola paljasti SuomiRockin Iltapäivän haastattelussa, että yhtyeen läpimurtoalbumin Hyvää yötä ja huomenta tiiviiseen kiertueeseen mahtuu runsaasti muistoja.

- Tehtiin kolmekymmentä keikkaa neljänkymmenen päivän aikana, oltiin aivan mielipuolisen väsyneitä. Sitten lehdessä julistettiin ennen kiertuetta, ettei me bailata ollenkaan. Todellisuudessa meillä oli joka ilta bileet. Sieltä voin valita ihan mistä päin rundia tahansa mitä ihmeellisempiä juttuja, Ahola nauroi ohjelman juontajille Matti Mäki-Kokkilalle ja Rea Haveriselle.

Yksi keikoista on kuitenkin jäänyt erityisesti mieleen. Keikkakokemukseen kuului paljon jallua ja esitys ilman lavaa.

- Hyvää yötä ja huomenta -kiertueen loppupuolella oltiin Kotkassa, Karhulassa, esiintymässä. Saavuttiin sisään ihan rättiväsyneinä ja huomattiin, että se keikkapaikka on vähän saluunan oloinen ravintola, missä on katoksia ja loosseja, eikä ollenkaan lavaa. Meillä oli ihan älyttömästi PA:ta, valokamaa, jotka on kaikki parasta mahdollista laatua. Mietin, että mihin me mahdutaan. Sanottiin sitten järkkärille, että hei, tää on fyysisesti mahdoton tämä tila, johon hän vastasi, että kyllä täällä Juicenkin bändi esiintyi ja siinä oli kaksitoista ihmistä.

Tässä vaiheessa yhtyeen jäsenet ilmoittivat keikkaporukalle, että he eivät aio vetää keikkaa kyseisissä olosuhteissa. Miehet olivat jo valmiita lähtemään Helsinkiin, missä heillä oli seuraava keikka.

- Sitten keikkatoimistosta soitettiin, että älkää nyt, tuo menee lehtiin, ei tolleen voi tehdä. Sinne on tulossa yleisöä, jotka ovat maksaneet keikkalipuista.

"Annettiin litsareita toisillemme"

Niinpä Don Huonot teki soundcheckin ja meni sen jälkeen nukkumaan. Herätessään miehet naureskelivat, että onpas kiva mennä esiintymään paikkaan, missä kukaan ei edes näe esiintyjiä lavan puutteen takia.

Energiaa keikkaan, mitä kukaan ei tuntunut odottavan, he saivat muun muassa alkoholista.

- Annettiin litsareita toisillemme ja otettiin hörpyt Jägermaisteria, kahvia ja kaikkea tällaista.

Lopulta fanien energia herätti myös yhtyeen palon esiintymiseen huonommassakin keikkapaikassa. Ainoa huono puoli oli se, ettei Ahola nähnyt eturiviä pidemmälle, kun lavaa ei keikkapaikalla ollut.

- Näin lyhyempänä jätkänä vain sen eturivin, mutta muut jätkät näkivät ehkä seuraavat kaksi riviä.

Kuuntele Aholan haastattelu kokonaisuudessaan yläpuolelta. 

Kuuntele SuomiRockin Iltapäivää, eli Matti Mäki-Kokkilaa ja Rea Haverista, joka arkipäivä kello 14-18.

Lue myös: Miksi kaikkien Von Hertzenin veljesten nimi on Magnus? Mikko Von Hertzen paljastaa syyn

Uusimmat
Suosituimmat