Kuva: Fotolia

Miesten on pakko niistää orgasmin jälkeen - tutkijat: moni saa seksistä outoja oireita!

15.05.2017 18:15 - Senni Loikala

Tutkijoiden mukaan seksi laukaisee jälkeenpäin osalla naisista ja miehistä kontrolloimattomia psykologisia ja fyysisiä oireita.

Tutkijat ovat löytäneet yllättävän ilmiön, jossa ihmisille laukeaa kontrolloimattomia psykologisia ja fyysisiä tuntemuksia pian seksin harrastamisen jälkeen.

Fyysiset oireet muistuttavat usein flunssaoireita ja ne voivat kestää jopa muutamia päiviä. Yleisiä oireita ovat korvakipu ja tunteja kestävä päänsärky. Miehillä yleisin oire on tarve niistää pian seksin jälkeen.

Muita fyysisiä oireita voivat olla esimerkiksi säpsähtelyt ja kutina.

Orgasmista seuraa joillekin myös pakonomaisia psykologisia tuntemuksia. Nämä voivat ilmetä esimerkiksi nauramisena, itkemisenä ja paniikkikohtauksina.

Tutkijat uskovat, että seksin jälkeiset pakonomaiset oireet johtuvat hermostollisista syistä. Yhtenä syynä pidetään sitä, että parasympaattinen hermosto, eli tahdosta riippumattoman hermoston yksi osa, lähettäisi vääriä signaaleja vääriin paikkoihin.

Tutkijoilla ei ole varmuutta ilmiön yleisyydestä. Kyseessä oli pienimuotoinen tutkimus, jonka tuloksista on kerrottu Sexual Medicines Review -julkaisussa.

Olemme julkaisseet aiemmin horoskoopin, joka paljastaa, minkä merkin kanssa saat parasta seksiä. Lue oma tuloksesi täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat