Pikkukaupungin oudolle vauvabuumille löytyi selitys - 9 kuukautta aiemmin futisjoukkue teki historiaa

06.11.2017 13:00 - Sami Ikonen

Lincoln Cityn sensaatiokausi näkyy nyt seuran kotikaupungin väkiluvussa.

Urheilu saa ihmiset usein tekemään asioita mitä ei siitä tietämätön ymmärtäisi. Varsinkin englantilaisessa jalkapallokulttuurissa faneilla on tapana reagoida tappioon tai menestykseen mitä mielenkiintoisilla tavoilla. Joukkueen uskomaton tuhkimotarina voi synnyttää jopa elämää.

Viime kaudella Englannin kuuluisimmassa seurajoukkueturnauksessa FA-cupissa jalkapallomaailma sai todistaa, kun alasarjajoukkueet yllättivät etenemällä turnauksessa historiallisen pitkälle. Pisimmälle pienistä seuroista pääsi Englannin viidenneksi korkeimman sarjatason Lincoln City. Joukkue pääsi uskomattomasti kahdeksan parhaan joukkoon. Vastaavaa ei oltu nähty liigasarjojen ulkopuoliselta seuralta yli sataan vuoteen. Tie tyssäsi puolivälieriin, kun suurseura Arsenal ei antanut Lincolnin yllättää itseään. Arsenal eteni lopulta FA-cup mestaruuteen asti.

Lincoln Cityn menestystarinasta on kulunut yhdeksän kuukautta. Upea turnausrupeama sai Lincoln-fanit petipuuhiin ja syksyn aikana seuralle on syntynyt uusia pieniä kannattajia.

- Menestys on vaikuttanut sekä seuraan että kaupunkiin. Odotamme innolla uusien kannattajien kasvamista seuran väreihin, seuran puheenjohtaja Bob Dorrian kertoi.

Yksi vauvoista sai nimekseen Lincoln.

Tuhkimotarinan vuoksi joukkue on kehittynyt vuoden aikana taloudellisesti merkittävästi. Lincoln City tienasi FA-cupista yhteensä 1,3 miljoonaa puntaa. Menestyksen vaikutukset näkyvät myös kuluvalla kaudella, kun lipunmyynti on kolminkertaistunut viime vuodesta. Tulot auttavat seuraa kehittymään ammattilaistasolla. Nyt suunniteilla on uuden harjoittelukentän rakennuttaminen.

Seura nousi viime keväänä Englannin Kakkosliigaan eli maan liigajärjestelmän alimmalle tasolle. Kakkosliigassa Lincoln on tällä hetkellä yhdeksäntenä.

Jalkapallolla on paljon valtaa myös Englannin ulkopuolella. Esimerkiksi Hollanissa ja Belgiassa monen lapsi on nimetty suomalaisen jalkapalloikonin Jari Litmasen mukaan.

Lue myös: 10 merkkiä, joista tiedät olevasi raskaana

Lue myös: Yleisimmät pelot, jotka hiipivät tulevan isän mieleen lasketun ajan lähestyessä

Lue myös: Suomen urheiluhistorian synkkää hetkeä muisteltiin tällä viikolla

Lähde: Sportbible

Kilpailut

Uusimmat