Kuva: Fotolia

Pedro joutui yli 13 vuodeksi vankilaan murhasta: "Ensimmäiset vuoden olin syvissä vesissä"

22.12.2017 18:15 - Reija Saarinen

Vuonna 2011 Pedro Avilan elämä muuttui.

Pedro Avila oli nuorena innokas jalkapalloilija, joka haaveili ammattilaisurasta. Mutta kuten tiedetään, elämä ei aina suju toiveiden mukaan. Niin kävi myös Avilalle, jonka unelma ammattiurheilijan elämästä muuttuikin vankilakundin elämäksi.

Kaikki sai alkunsa 1990-luvun loppupuolella, jolloin 24-vuotiaalla Avilalla oli vielä kaikki hyvin. Hänellä oli hyvä työpaikka ja valoisa tulevaisuus. PIkku hiljaa nuoren miehen mielen valtasi kuitenkin ahdistus ja diagnoosiksi tuli keskivaikea masennus.

Pahaa oloaan Avila lääkitsi erilaisilla aineilla. Vaikka homma olikin alussa hanskassa, noin puolessa vuodessa mopo karkasi käsistä täysin.

- Siinä tuli oltua liian monta iltaa huonossa seurassa, minkä seurauksena tuli myös se huono kaveripiiri, hän kertoo Rosvoradion juontajalle, Jere "Jete" Olliselle.

Seura toi mukanaan myös uuden tuttavuuden, jota Avila piti ystävänään. Kyseisen miehen toimesta Avila ajautui mukaan velanperintäreissulle, joka sai surullisen lopun. Illan päätteeksi 18-vuotias mies menehtyi.

- Potkaisin häntä ensin polvitaipeeseen. Sitten hän meni sinne sohvalle, jossa nakkasin häntä pari kertaa nyrkillä minkä seurauksena nenästä alkoi tulla verta, Avila kertoo.

- Viimeinen asia mitä tein, oli se, että mursin häneltä kolme sormea vasemmasta kädestä. Tämän jälkeen poistuimme, hän kertoo.

"Hatusta vedetty tuomio"

18-vuotias nuori mies löytyi myöhemmin asunnostaan kuolleena. Avila, joka tiettävästi oli ollut paikalla, tuomittiin murhasta vankeuteen. Hän istui kaikkiaan vankilassa 13 vuotta 7 kuukautta ja viisi päivää.

Avila on kuitenkin sitä mieltä, että tuomio oli väärä.

- Se oli hatusta vedetty tuomio, hän jatkaa.

Ensimmäiset vankilassa vietetyt vuodet olivatkin Avilan mukaan rankkoja. Pelastus löytyi kuitenkin lopulta, jopa hiukan yllättävältä taholta.

- Sellaiset kaksi ja puoli vuotta olin todella syvissä vesissä. Vedin sellaista roolia. Treenasin ja kaikkea sellaista, mutta pään sisäinen maailma oli kauhea. Olin täynnä myrkkyä ja vihaa.

- Sitten kerran tuli Jari Halonen ja veljekset Sörnäisiin pitämään sellaista joogaesitystä. Se pärähti ja halusin heti saada lisää. Joogaaminen oikeastaan pelasti mut ja on edelleenkin osa elämää.

Miten kohtalokas ilta oikeasti eteni ja millaista Avilan elämä oli ennen tuomiota? Sen pääset kuuntelemaan täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Kilpailut

Uusimmat