Kuva: Fotolia

Jouni ajautui rikolliseen maailmaan yllättäen: "En uskaltanut kysellä sen enempää"

28.12.2017 10:15 - Reija Saarinen

Jouni Ranta sai tuomion törkeästä petoksesta.

Forssalainen Jouni Ranta ajautui rikolliseen elämään hiukan sattuman kautta. Korttipelurin uran jälkeen hän kiinnostui taiteesta ja alkoi taidekauppiaaksi.

Alussa kauppaa käytiin ulkomailta tuotujen sisustustaulujen avulla. Bisnes oli kannattavaa ja rahaa tuli.

- Kiersin ympäri Suomea myymässä halpoja öljyväritöitä. Niissä oli todella hyvä kate. Tienasin siinä vaiheessa, kuin lääkäri, Ranta kertoo Rosvoradio-ohjelman Jere "Jete" Ollisen haastattelussa.

Pian miehen elämään astui kuitenkin uusi, mielenkiintoinen tuttavuus. Pelkällä taiteilija-nimellä esitelty mies otti yhteyttä Rantaan ja tarjosi myytäväksi tunnettujen taiteilijoiden töitä.

- Noin kaksi vuotta myin niitä tauluja. Ne olivat siis väärennöksiä, mutta sitä en silloin tiennyt. Se oli elämäni parasta taidekauppaa. Jossain vaiheessa aloin ymmärtää totuuden, mutta en uskaltanut siitä sen enempää kysellä, Ranta jatkaa.

Lopulta kaikki kostautui ja Ranta jäi kiinni. Hän sai 2 vuoden ja 8 kuukauden tuomion törkeästä petoksesta. Mutta miten Ranta sitten jäi kiinni? Entä millaista miehen elämä on nyt? Sen saat selville, kun kuuntelet koko haastattelun täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Kari sai taposta 9 vuotta vankeutta: "Laukaisin kerran ja se oli siinä"

Lue myös: Uusi radio-ohjelma sai K16-merkinnän: "Kuulijoille tämä maailma voi olla pelottava"

Kilpailut

Uusimmat