Kuva: Shutterstock

Ethän silitä koiraa väärin - lähestymistapasi voi olla tiedostamatta uhkaava

17.07.2018 18:15 - Senja Rapila - Luettu 168 kertaa

Aran tai tuntemattoman koiran päätä ei kannata yrittää rapsuttaa päältä päin, sillä se on koiralle uhkaava ele.

Monet suomalaisetkin rapsuttavat ja silittävät arkoja ja tuntemattomia koiria väärin. Mirror-lehdessä asiantuntija muistuttaa, että koira pitää sitä uhkaavana elkeenä, jos lähestyt sitä suoraan ja laitat käden sen pään päälle.

Suoraan pään päältä rapsuttamisen tai silittämisen sijaan kannattaakin lähestyä koiraa sivusta ja kyykistyä sen viereen. Jos kyseessä on vieras tai arka koira, anna koiran ensin haistella kättäsi. Jos koira tulee vastaan ja haistelee kättäsi, voit rapsuttaa sitä leuan alta.

Koiraa ei tulisi myöskään rapsuttaa kovin reippaasti vatsasta.

- Jos koira kellahtaa kyljelleen tai selälleen ja odottaa vatsarapsutuksia, saatamme rapsuttaa melko kovakouraisesti. Tämä on kuitenkin monille koirille liikaa. Ole hellä. Tee tasaisia, hitaita ja kevyitä silitysliikkeitä. Koirat nauttivat siitä paljon enemmän kuin 'kutituksesta', koiran koulutuksen asiantuntija Sarah Bartlett kertoo.

Oletko myös tietoinen siitä, että eläinlääkärit ovat myös varoittaneet ettei koiran kannata antaa hypätä itse takakontista ulos. Pääset lukemaan aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Mirror

Lue myös: Koirien ja taaperon salainen ruokaoperaatio tallentui videolle - netissä ihastellaan

Lue myös: Poliisikoira opetettiin antamaan ensiapua - videosta viraali-ilmiö, jo yli 2,6 miljoonaa katsojaa

Lue myös: Joko olet kokeillut netissä villitsevää haastetta koirasi kanssa? Katso hulvaton videokooste

Uusimmat