Kuva: Shutterstock

Yle: Drone-koptereiden holtiton lennätys loppuu nyt - jatkossa jokaisen käytävä maksullinen kurssi

01.07.2019 15:15 - Senja Rapila

Ensi vuonna voimaan astuu EU-asetus, joka kieltää drone-koptereiden lennättämisen ilman asianmukaista kurssia ja tenttiä.

Vuonna 2020 laki drone-koptereiden lennättämisestä tulee kiristymään. Yle uutisoi, että vuoden kuluttua niin kutsuttujen droonien lennättämisestä tulee laitonta ilman verkkokurssin ja -tentin suorittamista. Toistaiseksi drooneja on voinut lennättää kuka tahansa.

Droonien lennättämistä koskeva EU-asetus muuttuu 1. heinäkuuta 2020. Tämän jälkeen jokaisen lennättäjän on suoritettava verkkokurssi ja -tentti. Ylen saamien tietojen mukaan tentin maksuista päätetään liikenne- ja viestintäministeriössä myöhemmin.

– Tämä koskee uusia ja vanhoja harrastajia. Samalla kaikkien toimijoiden tulee rekisteröityä. Tämä on omiaan lisäämään turvallisuutta siitä näkökulmasta, että meillä on suora väylä tiedottaa turvallisuuteen liittyvistä asioista kaikille harrastajille, Ylen haastattelema Traficomin asiantuntija Jukka Hannola kommentoi.

Myös lentokorkeutta tullaan säätelemään jatkossa enemmän. Vuonna 2020 uuden EU-asetuksen myötä droonien maksimilentokorkeutta lasketaan nykyisestä 150 metristä 120 metriin.

Lähde: Yle

Lue myös: Miehen burlesque-esitys hurmasi American Talent -tuomarit - onko suurempaa ilmeiden kirjoa nähty?

Lue myös: Suosikkijuontajasta tehtiin kännykkäpeli - tehtävänä muun muassa väistellä lentäviä rintaliivejä

Lue myös: MTV: Lemmikkien hylkääminen luontoon on vähentynyt - poikkeuksena yksi laji

Uusimmat