Kuva: AOP

CMX:n uusi järkäle tänään kauppoihin - albumilla mukana todellinen yllätyscoveri!

25.11.2016 08:45 - Mika Parikka

CMX:n A.W Yrjänä istahti Radio Cityn Iltapäivien Juha Valvion vieraaksi kertomassa viimeisimmät kuulumiset, joihin liittyy uunituore albumi.

Suomalaisen rock-musiikin veteraani CMX julkaisee tuhdin paketin joulumarkkinoille. Bändin uusin kokoelmalevy Cloaca Maxima 3 jatkaa bändin triplakokoelmien sarjaa. Bändin basistina ja laulajana toimiva A.W Yrjänä poikkesi Radio Cityn iltapäivän Juha Valvion vieraana kertomassa tuoreimmat kuulumiset.

- Cloaca Maxima 3 sisältää seitsemän julkaisematonta kappaletta, joista neljä on täysin uusia kappaleita. Levyltä löytyy myös yksi cover-kappale, nimittäin Antti Tuiskun Hyökyaalto, Yrjänä kertoo.

Uuden levyn lisäksi bändi suuntaa kiertueelle, joka ei tällä kertaa ole mikään minikiertue. 

- Ensi viikolla lähdemme 10 keikan joulukiertueelle. Olemme luvanneet soittaa vain harvinaisuuksia ja b-puolia. 

CMX on ollut toiminnassa vuodesta 1985. Kun tuon ikäinen bändi lähtee tarpomaan kataloginsa b-puolia ja harvinaisuuksia läpi, on bändin jäsenillä itsetutkiskelun paikka:

- Meillä on alkupään tuotantoa tuossa setissä aika paljon. Kun lähtee 50-vuotiaana painimaan 23-vuotiaan itsensä kanssa, niin siinä ei voi voittaa kuin sutkaamalla. Mitään muuta ei ole näiden vuosien aikana tullut kuin kokemusta, Yrjänä nauraa.

CMX:n jäsenet ovat tunteneet toisena 80-luvun alusta. Onko bändin jäsenet vielä yhtä ystävällisiä toisilleen kuin ennen?

- On kovin mielenkiintoista, että kun on alkanut tekemään poikaporukan kanssa hommia 15-16 vuotiaana, ja siitä on kristallisoitunut yhtye, joka jatkaa 30 vuotta myöhemmin, niin ne meidän väliset käyttäytymistavat olivat vielä jossain kohtaa aikuisenakin samanlaiset kuin mitä ne olivat silloin 15-vuotiaina. Ei mitään normaalia kohteliaisuutta, pelkkää vittuilua. Jossain kohtaa huomasimme, että ei tämä toimi, että tulee huono tunnelma. Voisi opetalla sanomaan päivää ja kiitos. Ikään kuin vahingossa aloimme harjoittelemaan sellaista ja yhtyeen ilmapiiri parani, Yrjänä repeilee. 

Lue myös: CMX julkaisi uuden kappaleen - pian luvassa myös kokoelmalevy

Lue myös: CMX:ltä uusi video: "Tällaisia pitää tehdä, kun levy-yhtiöillä ei ole enää antaa budjettia"

Kilpailut

Uusimmat