Nightwish vaihtaa nimeä - seuraava albumi julkaistaan nimellä Winter Danger

01.04.2017 10:00 - Mikko Räsänen

Yhtye kertoo nimenmutoksen kuvaavan bändin arvomaailman muutosta.

Nightwish jäi tauolle vuodeksi 2017, että laulaja Floor Janssen voi keskittyä hoitamaan vastasyntynyttä lastaan. Bändi aikoo palata vuonna 2018. Yhtye on jo aiemmin vahvistanut, että silloin julkaistaan uusi albumi. Nyt bändi tiedottaa myös, että silloin yhtyeellä on myös kokonaan uusi nimi. Nightwish-nimeä käytetään jatkossa enää vanhojen albumien ja niihin liittyvän fanitavaran yhteydessä. Jatkossa yhtye tullaan muuten tuntemaan nimellä Winter Danger.

"Nimenmuutoksesta on puhuttu pitkään. Nightwish on ollut todella hyvä nimi, koska sen alla yhtye on voinut toteuttaa itseään monipuolisesti ja ammentaa aiheita fantasiamaailmoista satuihin ja elokuvamusiikkiin. Me olemme kaikki kuitenkin eri ihmisiä kuin bändin aloittaessa 20 vuotta sitten. Olemme kasvaneet ja muuttuneet, ja samalla arvomme ovat muuttuneet", yhtye kertoo tiedotteessaan.

"Kun aloitimme, olimme nuoria poikia ja halusimme vain tehdä musiikkia, nähdä maailmaa ja pitää hauskaa. Nyt olemme nelikymppisiä ja useimmat meistä perheellisiä. Tässä iässä sitä alkaa tarkastella elämää ja ympäristöä eri näkökulmasta ja miettiä, mitä olemme jättämässä seuraaville sukupolville"

Yhtye kertoo, että ympäristöasiat ovat nykyään yhä lähempänä bändin sydäntä.

"Olemme huolissamme maapallon tilasta ja suunnasta mihin menemme. Valveutuneet kuulijat ovat voineet rivien välistä lukea tämän jo edellisillä levyillämme, mutta jatkossa teema tulee näkymään tekemisessämme paljon merkittävämmin. Olemme yhtyee sisällä kuvailleetkin, että seuraava albumimme tulee olemaan Gaia-heviä (toim. huom. Gaia on kreikkalaisessa mytologiassa maan jumala ja kaiken elämän äiti)."

"Tyylinmuutos tulee olemaan niin selkeä, että tuntuisi oudolta tehdä sitä nimellä Nightwish. Siksi olemme päättäneet julkaista ainakin seuraavan albumin nimellä Winter Danger. Nimi tulee Talvivaaran kaivoksesta, jonka ympäristöongelmia seurasimme huolestuneina. Mutta nimi on muutenkin loistava nimi Nightwishille, sillä Winter viittaa pohjoiseen kotimaahamme ja Danger kertoo vaarasta, missä koko planeetta on"

Lue lisää Nightwishin uudesta tyylistä täältä.

Kilpailut

Uusimmat