Kuva: YouTube

SK: Jussi Hakulisen jyrkkä linja - kieltää Joutsenlaulun julkaisun Vain elämää -levyllä

07.04.2017 13:42 - Anna Hopi

Hakulisen mukaan kyse on periaateasiasta.

Joutsenlaulu on yksi Yö-yhtyeen kovimmista kappaleista, ja laulu, joka kuuluu kotimaiseen musiikkihistoriaan. Samu Haber tulkitsee kappaleen Olli Lindholmin päivänä Vain elämää -sarjassa. Kun kappaleen luoja Jussi Hakulinen kuuli asiasta, koko ajatus nosti karvat pystyyn.

Hakulisella on Joutsenlaulun kustannusoikeudet, ja hän hallinnoi niiden käyttöä. Hän sai ohjelman tuotantotiimistä yhteydenoton vasta, kun uusi Vain elämää -kausi oli jo kuvattu. Haberin käsissä biisi on kokenut luonnollisesti muodonmuutoksen, ja siitä puuttuvat vanhan rokkarin mukaan "kaikki kolme riffiä ja viimeiset, tarinan kannalta tärkeät säkeistöt."

Yksi asia on varma. Hakulinen ei tule antamaan lupaa ohjelmassa esitettävän Joutsenlaulu-version julkaisemiselle missään muodossa.

- Joutsenlaulu on minulle tärkeä, henkilökohtainen biisi. Se on myös minun omaisuuttani. On outoa, jos tällaista pyyntöä ei noudateta”, Hakulinen kommentoi Suomen Kuvalehdelle antamassaan haastattelussa.

Warner Musicin tuotantojohtajan Asko Kallosen mukaan tilanne on ainutlaatuinen. Hän myöntää, että mikäli Hakulisen mielipide pitää, Samu Haberin versio Joutsenlaulusta jää luultavimmin julkaisematta. Hakulisen puolesta asiaa hoitaa Elvis ry:n lakimies Henri Nieminen, joka ei kommentoinut tapausta millään lailla.

Halusi rahaa Robinin Yö-coverista

Jussi Hakulinen itse alleviivaa, ettei ole kiinnostunut rahasta, vaan mielenrauhasta. Kuitenkin hän on lähtenyt neuvottelemaan hinnoissa kappaleiden suhteen.

Tulevalla Vain elämää -kaudella esitetään Hakuliselta myös kappaleet Rakkaus on lumivalkoinen ja Särkynyt enkeli. Ensin mainitun kappaleen kohdalla Robinin versiossa ei kuulla lainkaan viimeistä säkeistöä, jossa sanotaan, ettei Jumalaa ole olemassa.

Hakulinen sanoo tehneensä kappaleesta tarjouksen vitsillä. Hän sanoi, että ilman "vaikkei ole Jumalaa" -riviä version hinta on 15 000 euroa, ja rivin kanssa 10 000 euroa. Hän sanoo saaneensa suuremman summan mukisematta.

Espanjan aurinkorannikolla kuvattu Vain elämää -sarjan kuudes tuotantokausi alkaa 21. huhtikuuta. Siinä nähdään seitsemän tähtiartistia Irina, Tiktak-yhtyeessä laulanut Petra, Robin, Nikke Ankara, Samu Haber, Olli Lindholm ja Laura Voutilainen. Sarja alkaa Olli Lindholmin päivällä.

Lähde: Suomen kuvalehti.

Lue myös: Samu Haberin kovin paikka Vain elämää -kuvauksissa: "Itkin linnan muuria vasten"

Kilpailut

Uusimmat