Kuva: Voice.fi

Pohjois-Helsingin bändikoulu kasvattanut huippuartisteja - palkittiin stipendillä

09.11.2017 20:49 - Anna Hopi

Yhteydet bändikouluun auttoivat Haloo Helsinki! -yhtyeen uraa nousuun.

27 vuotta toiminut Pohjois-Helsingin bändikoulu on toiminut kotimaisten yhtyeiden perustamispaikkana ja hautomona, josta on maailmalle kiihdytetty muun muassa TikTak, Indica ja Haloo Helsinki!. Tavastia-klubilla järjestetyssä Eläköön Suomirock! -gaalassa bändikoulu palkittiin tänään stipendillä kotimaisen musiikin eteen tehdystä työstä.

Pohjois-Helsingin bändikoulu sai ylistystä siitä, että "tällaisissa paikoissa suomirockin tulevaisuutta tehdään ympäri Suomen, enemmän rakkaudesta lajiin kuin dollarinkiilto silmissä." Palkinnosta päätti tuomaristo, joka koostui viihdealan vaikuttajista: Juhani Merimaa, Tanja Korpela, Antti "Letku" Lehtinen ja Ville Kinaret.

Haloo Helsinki! -yhtye kommentoi jo aikaisemmin Voice.fi -sivustolle, että bändiluokkatoimintaa tulisi tukea.

- Mitä nuorempana ihminen saa toteuttaa ihmiään, se auttaa varmasti vanhempana häntä toimimaan erilaisissa tilanteissa. Sillä on varmasti kauaskantoiset vaikutukset. Meitä on autettu todella paljon. Emme varmasti olisi tässä ilman musiikkiluokka-toimintaa. Jos mietit yläasteikäistä nuorta, niin harva paikka tarjoaa puitteet, että pääset soittamaan. Meidän koko juttu lähti siitä, että pääsimme musiikkiluokalle jo ala-asteella, Jere Marttila, yhtyeen kitaristi, kertoi tuolloin haastattelussa.

(kuva: AOP)

Lue myös: Haloo Helsinki! -yhtye: "Keikoilla meitä lähestyy nuoria, joilla on paha olla"

Kilpailut

Uusimmat