Kuva: Senja Rapila

Anssi Kela aukoistaan suomirock-sivistyksessä: "Hurriganesia en ole kuunnellut koskaan"

09.11.2017 20:18 - Anna Hopi

Laulaja Anssi Kela mukaan monet isot suomirock-klassikot ovat menneet häneltä aikanaan ohi.

Anssi Kela nähdään tänään esiintymässä Eläköön Suomirock! -gaalassa. Hän sanoo, ettei ole nuorempana kuunnellut paljoa suomirock-musiikkia.

- Siihen peilaten on hassua, että olen nyt sen genren artisti, hän hymyilee.

- Monet isot suomirock-klassikot ovat menneet minulta aikanaan ohi. Esimerkiksi Hurriganesia en ole kuunnellut koskaan. Musantekijöinä minuun ovat vaikuttaneet eniten J. Karjalainen ja Pauli Hanhiniemen yhtye Kolmas Nainen, erityisesti bändin levyt Hyvää ja kaunista ja Elämän tarkoitus, hän huomauttaa.

Anssi Kela myöntää, ettei ole koskaan kuunnellut Hurriganesia. (kuva: Senja Rapila)

"Musiikkimuistoni liittyvät kesään"

2000-luvun alussa Kelaan kolahti myös aikalaisbändi Ultra Bra. Hän uskoo, että monelle musiikki on sukupolvikokemus, ja tietyistä biiseistä tulee vahvoja muistoja mieleen.

- Oma Nummela-kappaleeni oli 2001 kesän juttu. Siitä tuli tällainen sukupolvikokemus. Uskon, että ne, jotka viettivät kesää 2001, eivät voineet välttyä kuulemasta kappaletta ja monelle biisi tuo varmasti mieleen juuri tämän ajankohdan, hän pohtii.

- Ultra Bra teki minuun aikanaan ison vaikutuksen. Se osui samaan aikaan kuin milloin Nummela-levy tuli. Tärkeimmät suomirock-muistot liittyvät festareille, missä olen ollut kuuntelemassa Ultra Brata. Jotenkin ne muistot liittyvät aina liittyvät kesään.

 Lue myös: Anssi Kela on tauon tarpeessa: "Askel on viime aikoina painanut"

Kilpailut

Uusimmat