Kuva: Mikko Räsänen

Anssi Kela muistelee oudointa fanikohtaamista: Nainen tuli eteeni ja laski housut nilkkoihin

17.11.2017 17:15 - Anna Hopi

Muusikkona Anssi Kela, 45, on kohdannut monenlaisia fanikohtaamisia.

Laulaja Anssi Kela muistaa erään keikan, jolloin fani alkoi yllättäen riisuutua hänen edessään.

- Olin akustisella soolokeikalla ja keikan jälkeen olin takahuoneessa pakkaamassa kitaraan koteloonsa. Paikalle puski humalainen naisfani. Hän kysyi, voinko kirjoittaa nimikirjoituksen hänelle, laulaja kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa.

- Kun käännyin nappaamaan kynän käteen, nainen ehti sillä välin laskea housut kinttuihinsa. Hänellä oli varmaan se ajatus, että nyt laitetaan nimmari takapuoleen. Se tuli vähän puun takaa. Paikalla taisi olla järjestysmieskin, ja naista sitten vain ohjailtiin laittamaan housut jalkaan, ja näytettiin, mistä uloskäynti löytyy, hän nauraa.

- Muuten keikkani fanikohtaamiset ovat olleet pääsääntöisesti asiallisia. Ihmiset kohtaavat minut normaalisti hyvillä mielin, pyydetään nimmareita tai otetaan selfieitä, muusikko jatkaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

"En hakeudu tilanteisiin, joissa tullaan iholle"

Anssi Kela kokee saaneensa olla artistina uransa varrella rauhassa.

- En kovin paljoa houkuttele ympärilleni känniääliökäyttäytymistä, kuten jotkut kollegat. Se voi johtua siitäkin, etten juo alkoholia ja siten hakeudu sellaisiin tilanteisiin, joissa voidaan tulla liian iholle humalassa, hän sanoo.

- Pitää ymmärtää se, että on tähän alaan ja työhön liittyvä juttu, että ihmiset haluavat joskus lähestyä. Jos lähden perheen kanssa Linnanmäelle, ja eteeni muodostuu selfie-jono, en koskaan kieltäydy huomion antamisesta. Ei se kuitenkaan ole paljoa minulta vaadittu. Tulee hyvä fiilis, kun näen miten paljon voin tuottaa jollekin ihmiselle iloa vain jossain kuvassa poseeraamisella.

(kuva: Vilma Kaura)

Lomaillessaan Kela toivoo kuitenkin rauhaa.

- Sellaisissa paikoissa huomio on tuntunut hankalalta. Kun lähdin Thaimaassa, heti alkoi hotellissa supina käymään, että Anssi Kela on täällä. Se alkoi harmittamaan, koska lähdin reissuun päästäkseni tuosta irti. Se ajoi minut tilanteeseen, jossa en uinut pariin viikkoon, koska en halunnut itsestäni juorulehtiin uimapukukuvia. Istuin vaan auringossa vaatteet päällä ja luin kirjaa, hän nauraa.

- Turhaan puhun työni miinuksista, koska plussia on niin paljon, ettei tällaisilla hetkillä ole oikeasti mitään väliä. Se oli oma moka, kun lähdin lomalle turistikohteeseen. Seuraavat reissut suuntautuvat erilaisiin kohteisiin, Kela sanoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Anssi Kelan lapsuusmuisto: Joulupukki pelästytti suunniltaan

Lue myös: Anssi Kela on tauon tarpeessa: "Askel on viime aikoina painanut"

Kilpailut

Uusimmat