Kuva: AOP

Anssi Kela yllättää: "Haluan kirjoittaa oman elämäkertani"

22.11.2017 12:15 - Anna Hopi

Laulaja Anssi Kela, 45, on alkanut laittaa elämänsä tärkeitä käänteitä muistiin.

Laulaja Anssi Kela kertoo pohtineensa Kosketusetäisyydellä -kirjaa tehdessä uraansa ja elämäänsä. Takana on vuosia kotimaisen yleisön edessä. Kokemuksia ja tarinoita riittää. Se on saanut artistin miettimään oman elämäkerran kirjoittamista.

- Olen nyt 45 vuotta. Tiedostan, etten ole enää mikään eilisen teereen poika. Uraa on pitkästi jo takana. Olen tehnyt jo 30 vuotta musiikkia ja ollut keikkaileva artisti. En tiedä, onko toista samanmoista enää edessä. Näkisin, että tällaista hyvää peliaikaa on vielä parikymmentä vuotta. Ne artistit, joita arvostan ja itse seuraan, kuten vaikka Bruce Springsteen, ovat vieläkin kovassa iskussa, Kela pohtii.

- Toivon, että pääsen toteuttamaan itseäni ja keksin aina uusia juttuja, jotka pivätä virkeänä. Viime toukokuussa esimerkiksi kun toteutettiin jäähallikeikan, se oli pitkä projekti ja unelmien täyttymys. Sitä varten oli tehty vuosia töitä. Kun määrittelee tällaisia maaleja, ne pitävät innon yllä. On jotain, mitä odottaa - lehtiä, mitä et ole vielä kerennyt kääntää.

(kuva: AOP)

Onko Kelalla jotain etappeja, joita hän ei ole vielä saavuttanut?

- Vasta julkaistu Kosketusetäisyydellä -kirja ei ole elämäkerta, vaan pikemminkin henkilökuva, joka perustuu haastatteluihin. Minulla tuli kirjan julkaisun yhteydessä olo, että haluan jossain vaiheessa kirjoittaa elämäkerran. Haluan tehdä sen itse, en haluaisi, että joku kirjoittaisi elämästäni, hän sanoo.

- Koen, että vielä on liian varhainen vaihe. Elämäkerta tulee kirjoittaa silloin, kun olet vaiheessa, jossa katselet elämää enemmän taaksepäin. En ole vielä ihan siinä pisteessä. Tuli halu tässä vaiheessa jo alkaa miettiä ja laittaa joitain asioita muistiin itselle. Avasin erään tiedoston, jonne kirjoittelin asioita ylös. Haluan, ettei tulisi sitä fiilistä, että täytyy aloittaa ihan nollasta. Ehkä jossain vaiheessa 10-15 vuoden päästä julkaisen sen kirjana. Kipinä on syttynyt, hän sanoo.

(kuva: AOP)

Lue myös: Anssi Kela on tauon tarpeessa: "Askel on viime aikoina painanut"

Kilpailut

Uusimmat