Kuva: Senja Rapila

Anssi Kela ei ole kuunnellut Hurriganesia tai Juicea - paljastaa suurimman suomalaisidolinsa

22.12.2017 13:15 - Anna Hopi

Muusikko on saanut suurimmat vaikutteensa amerikkalaismusiikista.

Laulaja Anssi Kela paljasti Iskelmän Tärkeimmät -juttusarjassa, kuka on häneen syvimmin vaikuttanut suomalainen musiikintekijä.

- Vaikka olen tehnyt suomirockiksi laskettavaa materiaalia, omat vaikutteeni ovat olleet englanninkielisiä ja lähinnä amerikkalaisia artisteja. Tunnen itseasiassa aika huonosti suomirockia, hän tunnustaa juontaja Satu Kotosen haastattelussa.

- Se on harmaa vyöhyke. En ole kuunnellut monia klassikoitakaan - tulee mieleen esimerkiksi Hurriganesin Road Runner. Juice Leskisen tuotanto on minulle aika tuntematon, tiedän pari biisiä. On kuitenkin joitain poikkeuksia. J. Karjalaisesta olen tykännyt kovasti. Mustat lasit -aikakaudesta en digannut, koska ne torvet ärsyttivät. Mutta se, mitä Karjalainen on tehnyt sen jälkeen, on ollut mieleeni.

Hän luettelee albumeita: Tähtilampun alla, Villejä lupiineja ja Päiväkirja. Kela sanoo kyseisten levyjen olevan hänelle tärkeitä.

- Kun Jukka Karjalainen täytti 60 vuotta, monet artistit tekivät versioita hänen kappaleistaan ja laittoivat niitä sosiaaliseen mediaan. Tein Rovaniemellä hotellihuoneessa version Espanja-kappaleesta. Se on mainio biisi, koska siinä lauletaan muovikassista.

Lue myös: Anssi Kela: Puhuminen on auttanut sydänsuruissa

Kilpailut

Uusimmat