Kuva: Senja Rapila

Anssi Kela ryhtyi kasvissyöjäksi kesken jouluaterian: "Olin syönyt elämäni lihat"

21.12.2017 12:30 - Anna Hopi

Laulaja Anssi Kela ei saanut kinkunpalaa nieltyä jouluaterialla.

Päätös kasvissyöjäksi ryhtymisestä on yli 20 vanha. Laulaja Anssi Kela avaa nyt Voice.fi -sivuston haastattelussa, miksi päätti aikoinaan jättää lihansyönnin kokonaan. Harva uskoisi, että päätös syntyi runsaassa joulupöydässä herkkujen keskellä.

Syynä on suomalaisen joulupöydän perinteisin herkku, joulukinkku.

- Vähän yli parikymmentä vuotta sitten olin alkanut joulun alla pohtimaan lihansyöntiin liittyviä eettisiä ongelmia ja ajattelin, että olisi kiva kokeilla kasvissyöntiä. Päätös siitä laminoitui joulupöydässä, Anssi Kela avaa.

- Otin kinkkua lautaselle ja laitoin suuhuni. Se pala jäi purkkana pyörimään suuhuni, enkä saanut sitä nieltyä. Se rupesi yököttämään minua, vaikka olen aikaisemmin tykännyt kinkusta ja syönyt sitä suurella kernaudella. Sinä hetkenä päätin, että kokeilen kasvissyöntiä. Aloitin sen joulun jälkeen ja tämä kokeilu on kestänyt 20 vuotta, laulaja hymyilee.

Hän ei itsekään täysin tiedä, miksi lihansyönti alkoi yhtäkkiä tökkiä.

- Siinä ehkä tuli joku kyllästymispiste vastaan. Olin aikaisemmin syönyt todella paljon lihaa. Jos otin fantasiapitsan, niin siihen tuli täytteeksi kinkku, pekoni, jauheliha ja salami. Ehkä se viimeinen pala kinkkua oli vain liikaa, olin syönyt elämäni lihat siihen mennessä, Kela aprikoi.

Kinkku. Tuo suomalaisten suuri joulupöydän suosikki, jota ei ole nähty vuosikymmeniin laulaja Anssi Kelan joulupöydässä. (kuva: Fotolia)

Lue myös: Anssi Kela yllättää: "Haluan kirjoittaa oman elämäkertani"

Kilpailut

Uusimmat