Kuva: voice.fi

Amorphis julkaisee uuden levyn : "Kuulostaa tutulta, mutta täysin erilaiselta"

22.02.2018 12:08 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Levy kantaa nimeä Queen of Time.

Amorphis julkaisee uuden Queen of Time -nimeä kantavan levyn 18. toukokuuta. Tiedotteen mukaan uusi albumi on myös uuden ajan alku.

Tulevalla albumilla kuullaan jousia, huiluja, kuorolaulua sekä massiivisia orkestraalisia sovituksia. Näiden lisäksi levyllä pääsee ääneen ensimmäistä kertaa yhtyeen kappaleiden pitkäaikainen sanoittaja Pekka Kainulainen.

- Queen Of Time yllätti meidät täysin massiivisuudellaan. Treenien ja esi-tuotannon aikana meillä ei oikeastaan ollut käsitystä kuinka suuret suunnitelmat Jensillä oli albumin suhteen. Välillä hän heitti ilmoille ajatuksia kuoroista ja oikeista jousista sekä orkestraatio-sovituksista, mutta ne taisi mennä ”Yeah right”-tyyppisesti kuuroille korville kunnes kuulimme lopputuloksen. Albumi on tavallaan steroidi-ruiskeen saanut ’Under The Red Cloud’. Musiikillisesti se jatkaa hyvin pitkälle siitä mihin viimeksi jäätiin, tosin vertailuna se on huomattavasti aggressiivisempi, dynaamisempi ja mahtipontisempi. Hienoja adjektiiveja kaikki! Voidaan sanoa, että Amorphis kuulostaa tutulta, mutta täysin erilaiselta. Jensillä oli selkeästi ässät hihassa, jotka hän paljasti vasta viime metreillä, yhtyeen kitaristi Esa Holopainen kertoo.

Lue myös: Amorphis lanseeraa oma lagerin: "Tavoitteena oli tehdä Suomen suosituin bändiolut"

Lue myös: Amorphis-basisti jättää bändin: Elämäni vaikein päätös

Kilpailut

Uusimmat