Kuva: Mikko Räsänen

Maija Vilkkumaan Ei-levy täyttää 15 vuotta, julkaisi räväkän muistelun - "Sain melkein syytteen"

07.03.2018 13:45 - Iiro Myllymäki

Levyn julkaisun aikoihin Maija Vilkkumaa kutsui Tony Halmetta natsiksi radiolähetyksessä ja sai puheistaan melkein syytteen.

Yksi rock-muusikko Maija Vilkkumaan, 44, uran huipuista on kiistatta ollut Ei-albumi. Kappaleelta lohkaistiin legendaariset singlet Ei, Mun elämä ja Ei saa surettaa. Albumi on ylivoimaisesti Vilkkumaan uran myydyin. Musiikkituottajat – IFPI Finlandin tilastoinnin mukaan levyä on myyty yli 120 000 kappaletta eli tuplaplatinan verran.

Tänään tulee kuluneeksi 15 vuotta Ei-albumin julkaisusta. Maija Vilkkumaa on sosiaalisessa mediassa muistellut julkaisun aikaa, joka oli hänelle melkoista tunteiden vuoristorataa.

”Sen julkaisua juhlittiin aikoinaan Rukalla, oli aivan järkyttävän hauskaa ja myös hirvittävää sekoilua oli se, kiitos ja anteeksi. Seuraavalla viikolla haukuin Tony Halmetta natsiksi radiossa ja sain melkein syytteen. Tämän lisäksi luin ensimmäisen arvion Ei-levystä Nöjesguiden-lehdestä. Se oli murskaava, itkin”, Vilkkumaa kirjoittaa.

Maija Vilkkumaa on aiemmin muistellut Facebook-kirjoituksessaan hänen ja edesmenneen Tony Halmeen yhteenottoa. Voit lukea tuon päivityksen tästä linkistä.

Vilkkumaa kirjoittaa, että lopulta kaikki kuitenkin kääntyi parhain päin. Albumi sai Emma-palkinnot vuoden parhaan albumin ja vuoden parhaan pop/rock-albumin kategorioissa, ja tämän lisäksi Vilkkumaa voitti vuoden naissolistin tittelin. Levy palkittiin myös Teosto-palkinnolla.

”Sellaista on elämä, ylämäkeä seuraa alamäki ja toisinpäin. Kiitos kanssakulkijoille silloin ja nyt!” Vilkkumaa summaa päivityksessään. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Voit kuunnella Ei-albumin alta, jos laitteellesi on asennettu Spotify.

Lue myös: Maija Vilkkumaa puolustaa artisteja, jotka eivät tee itse biisejään

Lähde: Musiikkituottajat - IFPI Finland

Kilpailut

Uusimmat