Kuva: Lars Johnson

Amorphikseen palannut Olli-Pekka Laine: "Nykyään sitä muistaa keikkareissuista jotain"

08.06.2018 12:15 - Reija Saarinen

Laine teki paluun yhtyeen riveihin 17 vuoden jälkeen.

Amorphiksen perustajajäseniin kuuluva Olli-Pekka Laine, 45, teki viime vuonna paluun yhtyeen riveihin 17 vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2000 bändin jättänyt muusikko palasi juurilleen sen jälkeen, kun Niclas Etelävuori päätti jättää yhtyeen managerin kanssa esiinnousseiden erimielisyyksien jälkeen.

Vaikka vuosien saatossa Laine olikin elänyt melko erilaista elämää, oli paluu loppujen lopuksi helppo valinta.

- Olen 20 vuotta tehnyt muita hommia ja elänyt perhe-elämää. Sen lisäksi ollut muiden bändien kanssa sellaista matalan profiilin juttua, Laine kertoo.

- Lopulta valinta oli kuitenkin aika helppo, vaikka oikeasti se on yllättävän iso kynnys tehdä noin suuri elämänmuutos. En olisi itsestäni uskonut, että miten vaikeaa se on. Onneksi sain kannustusta kotoa ja jätkiltä.

Laineen mukaan hän on nyt juuri siinä missä haluaakin olla. Tekemässä musiikkia, juuri näiden miesten kanssa.

Vuosien saatossa monia asia on kuitenkin muuttunut myös yhteen sisällä. Suurin muutos liittyy Laineen mukaan keikkoihin. Nykyään niistä jää jopa muistikuvia.

- Moni asia on eri lailla. Nyt muistaa ehkä keikkareissuista jotain. Aiemmin mentiin aika pitkälti kuulopuheiden perusteella, hän nauraa.

- Nykyään meillä on myös kiertuehenkilökunta. Aiemmin ei pidetty huolta siitä, että vaihdetaan kielet tai pidetään kitara vireessä keikoilla. Olen katsonut vanhoja videoita ja se kuulostaa hirveältä. Onhan tämä paljon ammattimaisempaa ja määrätietoisempaa toimintaa nykyään.

Vaikka aikuistumista on tapahtunut niin miehissä kuin bändissäkin, on kunnianhimo kuitenkin säilynyt.

- Ensisijaisesti tehdään musiikkia itselle. Kaikki muu on sitten plussaa. Se on edellytys sille, että saadaan hyvää materiaalia tehtyä, Laine toteaa.

Amorphiksen uutuuslevyn pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Amorphiksen uudella levyllä kuullaan jousia ja kuorolaulua: "Orkestraatiosovitukset vähän hirvitti"

Kilpailut

Uusimmat