Kuva: Lauri Kujanpää

Poets Of The Fallin laulaja on tarkka äänestään - "Toivottavasti en näytä mököttäjältä!"

05.10.2018 15:45 - Lauri Kujanpää

Yhtyeen uusi albumi julkaistaan tänään 5.10.2018.

Poets Of The Fall on uuden äärellä. Yhtyeen kahdeksas albumi Ultraviolet julkaistaan tänään ja bändi starttaa myös pitkän keikkarupeaman 10. lokakuuta. Kiertue yltää Suomesta aina Intiaan ja Yhdysvaltoihin asti.

Laulajalla oma instrumentti on jatkuvasti mukana, joten sen huoltaminen on kiertueella tärkeää.

- Kiertueella olen hyvin paljon hiljaa. Toivon, että en näytä mököttäjältä! Lämmittelen ääntä hyvin pienestä hyminästä aina sinne suureen voimalauluun asti ja nukun mahdollisimman hyvin. Käyn myös laulutunneilla muutaman loistavan lauluopettajan luona ja siellä katsotaan, onko äänenkäyttöön tullut muutoksia, joita kiertueilla saattaa tulla, Poets Of The Fallin laulaja Marko Saaresto kertoo Voice.Fi:n haastattelussa. 

Pitkällä kiertueella yhtye kohtaa paljon erilaisia kulttuureja, joten on odotettavaa, että yleisössäkin on eroja.

- Joissain kulttuureissa, kuten esimerkiksi Venäjällä tai Intiassa, meininki on todella rajua. Euroopassa sitten saatetaan fiilistellä hyvin rauhallisesti ja elää musiikkia eri tavalla. Eroja on, mutta jokaisella on oma tapansa kokea se meidän keikka ja se on toki hyväksyttävää, Saaresto sanoo.

Yhtyeellä on takanaan satoja keikkoja ja kymmeniä kiertueita. Laulaja ei enää jännitä keikkoja, vaan enemmänkin ääneen ja tekniikkaan liittyviä asioita.

- Keikkoja en oikeastaan enää jännitä. Enemmän minua ahdistavat aikaiset heräämiset ja miten saan itestäni päivittäin kaiken irti. Pää saattaa lähteä luomaan pieniä uhkakuvia aina erilaisista asioista, kuten äänen kestämisestä. Mutta kun huomaa, että kaikki asiat toimivat, mieli rauhoittuu.

Poets Of The Fallin kiertue pysähtyy Suomessa 18.10 Kulttuuritalolla Helsingissä ja 19.10 Tampere-Talolla. Muut keikkapäivämäärät löydät tästä. 

Lue myös: Poets of the Fall julkaisi uuden kappaleen - kuuntele False Kings

Kilpailut

Uusimmat