Kuva: Shutterstock

Musarunkkarit jakavat nippelitietoa musiikista - podcast-idea syntyi suosikkiohjelman kulisseissa

09.11.2020 17:45 - Lauri Kujanpää

Podcastia vetävät toimittaja Jarkko Luoma sekä rumpali Antti Lehtinen.

Musarunkkarit on uusi Podplay-palvelussa julkaistava podcast, jossa käsitellään musiikkiin liittyvää nippelitietoa. Ohjelmaa vetävät tuottaja-toimittaja Jarkko "Jii" Luoma ja rumpali Antti "Letku" Lehtinen, joka on soittanut muun muassa Ultra Bra- sekä Scandinavian Music Group -yhtyeissä.

 - Idea syntyi siitä, kun me Jarkon kanssa tehtiin viisi vuotta Tähdet, tähdet -ohjelmaa, jonka yhtenä miellyttävimmistä puolista oli viikottainen musarunkkaaminen siitä, mikä biisi kuuluu mihinkin kategoriaan. Huomattiin, että prime time -ohjelmaa tehdessä ei voinut syventyä runkkamaan läheskään niin detaljitasolle kuin olisi halunnut. Onneksi tämä podcast tarjoaa siihen mahdollisuuden. Käymämme keskustelu oli spontaania, vastaavaa keskustelua rupeamme automaattisesti käymään aina kun tapaamme. Nyt vain läntättiin mikrofoni nokan eteen, Lehtinen kertoo podcastin synnystä.

Miesten mielestä podcastin nimi kertoo jo kaiken, eli ohjelma sopii kaikille enemmän musiikista kiinnostuneille, eli musarunkkareille.

- Podcast on suunnattu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet kuuntelemaan kahden entusiastin loppumatonta keskustelua täysin triviaaleista yksityiskohdista, sanalla sanoen siis musarunkkareille! Lehtinen sanoo.

- Eläköön kaikki musarunkkarit! Podcast mahdollistaa pienemmälle, mutta aiheesta kiinnostuneelle yleisölle tekemisen. Nyt ei yritetä tavoittaa kaikkia, joten voidaan huolella hitsata kiinni populaarimusiikin triviaaleihin kysymyksiin, kuten onko live-albumeissa mitään järkeä. Tätä problematiikkaa muuten käymme läpi meidän kakkosjaksossa, Luoma lisää.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa mietitään, milloin albumista tulee klassikko. Voit kuunnella koko jakson Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Radio City, SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Uriah Heepin Ken Hensley on kuollut - miehen kynästä syntyivät lukuisat yhtyeen klassikkohitit

Lue myös: Lemmy Kilmister ei halunnut, että lavalla ollaan shortsit jalassa - 'Ex-kitaristi taisi tehdä niin'

Kilpailut

Uusimmat