Kuva: Emmi Moilanen

Soundi: Santa Cruz julkaisee uutta musiikkia, yhtyeessä tällä hetkellä vain kaksi jäsentä

30.01.2021 15:15 - Lauri Kujanpää

"Pidän luovan kontrollin omissa näpeissä ja poimin muita muusikoita mukaan tarpeen vaatiessa", Santa Cruzin johtohahmo Archie Cruz kertoo Soundi-lehden haastattelussa.

Santa Cruz -yhtyeen taival on kokenut monia kuoppaisia kohtia. Vuoden 2018 alussa yhtye riitaantui pahasti ja kolme jäsentä lähtivät omille teilleen. Laulaja Archie Cruz päätti kuitenkin jatkaa ja on sen jälkeen esiintynyt eri muusikoiden kanssa Santa Cruz -nimellä.

Archie Cruz kertoo Soundin haastattelussa, että uusi single julkaistaan 12. helmikuuta, jos kaikki menee hyvin. Kappaleen nimi tulee olemaan Moonchild. Myös uusi albumi on tekeillä.

- Jenkeissä aikaisemmin tehdyt kappaleet soundaavat varsin tutulta Santa Cruzilta, mutta Ruotsissa syntynyt materiaali onkin sitten melko erilaista, Archie sanoo ja jatkaa:

- Esimerkiksi Moonchild tarjoaa ”LA glam metalin” sijaan 70-lukulaista boogie rockia jostain Black Sabbathin, Led Zeppelinin, The Strokesin ja Jetin välimaastosta. Witchy Woman -henkisiin sanoituksiin taas ammensin tunnelmia esimerkiksi Fleetwood Macilta ja Eaglesilta

Tällä hetkellä yhtyeeseen kuuluu Archien lisäksi ainoastaan rumpali Toxy Cruz.

- Minun lisäkseni mukana on rumpali Toxy Cruz. Tarkoitukseni on liidata hommaa David Coverdalen tai Dave Mustainen hengessä, eli pidän luovan kontrollin omissa näpeissä ja poimin muita muusikoita mukaan tarpeen vaatiessa. Ja jos porukka hitsaantuu tiiviisti yhteen ajan myötä, niin sitten se hitsaantuu!

Archie Cruz on kokenut rokkielämän hyvät ja huonot puolet. Esimerkiksi päihteet olivat ennen runsaasti menossa mukana, mutta viime vuosina mies on keskittynyt hyvinvointiin.

- Pitää vaan lähteä tekemään jotain. Ennen lähdin baariin, mutta siinä on se huono puoli, että masentuneen fiilikset palaavat yleensä sen jälkeen tuplana. Olen ottanut uutta elämäntyyliä haltuun eli lähden lenkille, nyrkkeilemään tai luonnon pariin. Se rauhoittaa mieltä ja tuo zen-tilaa, Archie kuvaili Häive-podcastissa toimittaja Lauri Kujanpäälle vuonna 2019.

Lue myös: Santa Cruz -nokkamies yhtyeen hajoamisesta - "Vuosien tulehtuneet välit"

Lue myös: Santa Cruz -laulaja Archie Cruz rehellisenä: "Lopetin juuri vieroitushoidon"

Lue myös: Santa Cruz -yhtyeen riveissä kuohuu - kitaristi jätti bändin

Lähde: Soundi

Kilpailut

Uusimmat