Kuva: Tiina Routamaa

"Takauma hetkeen, kun läheinen oli siirtymässä ajasta ikuisuuteen" - Saran uutuuskappale koskettaa

21.05.2021 08:15 - Reija Saarinen

Kyseessä on tulevan albumin toisesta singlejulkaisusta.

Sara julkaisi tänään toisen singlensä tulevalta Pimeys-albumilta. Sileä tie -niminen kappale on takauma läheisen viimeisistä hetkistä. 

- Teksti on abstrakti takauma hetkeen, kun minulle läheinen ihminen oli siirtymässä ajasta ikuisuuteen, olin siinä vierellä viimeisinä hetkinä. Kipulääkitys oli aika kova ja hän näki kaikenlaista. Muistan hänen lauseen: 'Tuntuu kuin olisin auton keulassa ja tunnustelen kädellä tien pintaa kuinka sileä se on'. Istuessani vuoteen vierellä hän sanoi, että seison selkäni takana. En löytänyt sanoja. Vaikea hetki, joka on jäänyt mieleen ja jonka varmasti tulen muistamaan aina, Saran laulaja-kitaristi Joa Korhonen kertoo kappaleen tekstistä.

Sileä tie -biisi löytyi Korhosen pöytälaatikosta ja päätyi julkaistavaan muotoon monen eri vaiheen kautta. Kappale muistuttaa säveltäjää He kutsuivat luokseen -ajan materiaalista.

- Pöytälaatikosta löytyneessä biisissä oli alkuun vain c-osan riffi ja jonkinlainen säkeistön hahmotelma. Rakennetta täytyi etsiä pitkään, osat vaihtelivat paikkoja ja tein parikin eri kertosäettä. Lopulta c-osan riffi löysi paikkansa biisin introna, josta se kuitenkin sitten miksausvaiheessa vielä tiputettiin pois. 

- Tämä taitaa olla meidän ensimmäinen kappale, joka lähtee kertsillä. Säkeistöissä olen mielestäni onnistunut kiteyttämään tuon hetken tunnelman hyvin, joka sitten purkautuu toiveikkaaseen ja ilmavaan kertosäkeeseen, c-osan toimiessa jonkinlaisena siirtymänä ajasta ikuisuuteen. Itselleni tulee vähän He kutsuivat luokseen -levyn soundi tästä mieleen, Korhonen kertoo.

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Joa Korhonen käy läpi omaa kamppailuaan Saran uutuusbiisissä: 'Raskas ja säröinen kappale'

Kilpailut

Uusimmat