Kuva: AOP

Nightwish julkaisi läpimurtolevystään uuden version

07.08.2021 13:15 - Lauri Kujanpää

Once julkaistiin alun perin vuonna 2004 ja se oli hetken aikaa koko Euroopan myydyin albumi.

Vuonna 2004 Nightwish julkaisi lopullisen läpimurtolevynsä Once, joka kipusi useassa eri massa listaykköseksi ja oli hetken aikaa koko Euroopan myydyin levy. Albumi sisältää muun muassa kappaleet Nemo, Wish I Had An Angel sekä Ghost Love Score.

Kun Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopainen alkoi säveltämään albumia, oli hänellä kova valkoisen paperin kammo eikä materiaalia meinannut syntyä. Lopulta hän teki tuosta aiheesta kappaleen Dead Gardens ja sävellyskanavat poksahtivat auki. Lopputulos on suomalaisen musiikin historiaa.

Nyt Nightwish ilmoittaa, että Once-albumista on julkaistu remasteroitu versio.

Näet tiedotteen alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Keväällä 2020 Tuomas Holopainen kertoi Voice.fi:n haastattelussa, että häntä aina jännittää tuoda demokappaleet muun bändin kuultavaksi.

- Onhan se aina jännittävää, kun odottaa palautetta muulta bändiltä. Demot ovat sellaisia, että niissä on aluksi alkeelliset rumpukompit, laulumelodiat, syntikat ja kitarat, jotta bändi pääsee biiseihin kiinni. Tietenkin jätän myös soittajille tilaa, että jokainen saa tuoda oman persoonansa mukaan. Joskus kappaleet eivät muutu ollenkaan alkuperäisista sovituksista, joskus paljonkin.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela piirtävät joka vuosi unelmakartan - isoin saari valloittamatta

Lue myös: Tuomas Holopainen haluaa Auri-projektille jatkoa jo ensi vuonna - "7-8 kappaletta on nyt valmiina"

Kilpailut

Uusimmat