Kuva: AOP

Yli 650 ottelun Liiga-konkari lopettaa uransa

22.08.2017 07:45 - Mikko Räsänen

Mikko Jokela teki päätöksen uransa loppumisesta, vaikka hänen sopimuksensa olisi kattanut vielä seuraavan kauden.

KooKoon liigajoukkue menetti valtavasti kokemusta, kun 37-vuotias Mikko Jokela ilmoitti hieman yllättäen lopettavansa kiekkouransa. Vielä huhtikuussa Jokela ja KooKoo tekivät jatkosopimuksen tulevaa kautta varten. Jo viime kaudella nähtiin, että Jokela ei enää ollut pelillisesti parhaiden vuosiensa tasolla, ja ilmeisesti lopettamispäätös kypsyi juuri siitä syystä, että pelaaja itse ei ollut tyytyväinen omaan suorituskykyynsä. 

- Tämä on elämää. Faktat pitää vain hyväksyä ja olla rehellinen itselle sekä kaikille ympärillä oleville. Olen saanut pelata lätkää ammatikseni parikymmentä vuotta ja se on ihan tarpeeksi pitkä aika. Seura ja valmennus ovat olleet tietoisia tilanteestani ja tukeneet päätöstäni, Jokela kertoo KooKoon sivuilla.

KooKoolle uuden puolustajan etsintä kauden alun kynnyksellä aiheuttaa hieman vaivaa, mutta joukkue antaa silti täyden tukensa Jokelan päätökselle.

- Kokeneen ammattilaisen rehellinen päätös. Toivotamme ”Leksalle” onnea seuraaviin haasteisiin, urheilutoimenjohtaja Jarno Kultanen kertoo.

Jokela ehti komealla urallaan pelata Liigassa 659 runkosarjaottelua. Hän voitti Suomen mestaruuden kaudella 2005-06 ja MM-pronssia keväällä 2008.

Lue myös: NHL-draftin uskomaton tilasto todistaa suomalaisten ylivoimaa

Kilpailut

Uusimmat