Erkka Westerlundille tunnustusta: "Yksi viisaimmista valmentajista"

18.11.2017 20:00 - Sami Ikonen

Entinen Jokerien pelaaja Philip Larsen pelaa jälleen Westerlundin joukkueessa.

Toissa kaudella Helsingin Jokereissa pelannut tanskalainen puolustaja Philip Larsen palasi KHL:ään yhden NHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen. Uusi osoite löytyi suomalaisen valmentajavelhon Erkka Westerlundin joukkueesta Salavat Julajev Ufasta. Kaksikko tutustui toisiinsa Jokereissa kaudella 2015-2016. Westerlund on kuvaillut tanskalaista KHL:n parhaaksi puolustajaksi. Larsenilla on kokemusta NHL:stä 151:n ottelun verran. Hän on Dallas Starsin viidennen kierroksen varaus kesältä 2008.

Philip Larsen ja Erkka Westerlund kohtasivat jälleen Ufassa.

Westerlundin työpaikka päävalmentajana on vaarassa päättyä ennenaikaisesti, sillä joukkue on voittanut vain kahdesti viimeisestä kahdeksasta ottelusta. Joukkue on pudonnut konfferensissaan sijalle seitsemän. Larsen puolustajaa Westerlundia ja haluaa painottaa, että syy huonoon vireeseen löytyy pelaajista.

- Me emme tee tarpeeksi maaleja, mutta se ei ole Westerlundin vika. Meidän pelaajien tulee tehdä muutoksia, Larsen kertoi.

Larsen arvostaa Westerlundia todella korkealle. Hyvän vaikutuksen valmentaja antoi, kun tanskalainen sai paljon vastuuta kaudella, jolloin Jokerit sijoittui konfferenssissa toiseksi. Westerlundin valmentaminen vaikutti pelaajan paluuseen KHL:ään.

Larsen pelasi Jokereissa kaudella 2015-2016.

- Hän on yksi viisaimmista valmentajista keitä minulla on koskaan ollut. Pidän hänen tyylistään ajatella peliä. Minulla oli mahdollisuus jatkaa NHL:ssä, mutta halusin pelata Erkan joukkueessa. Kun sain tarjouksen, tajusin etten halua hukata tätä tilaisuutta.

Jokerit ja Ufa kohtasivat lokakuussa Hartwall Arenalla. Tanskalaiselle paluu entiseen kotihalliin oli merkittävä.

- On aina erityistä pelata entistä seuraansa vastaan, varsinkin kun siellä on ystäviäni niin paljon. Hartwall Arena on minulle tärkeä paikka, vaikka pelasin vain vuoden Helsingissä. Myös perheeni oli katsomassa peliä.

Lähde: KHL

Kilpailut

Uusimmat