Tragedia NHL:ssä: Syksyn läpimurtopelaaja joutuu lopettamaan uransa

02.12.2017 09:30 - Sami Ikonen

Derek Dorsett joutuu lopettamaaan peliuransa vain 30-vuotiaana juuri, kun hän pelasi koko uransa parasta kautta.

NHL-hyökkääjä Derek Dorsettin seura Vancouver Canucks tiedotti torstaina, että pelaaja joutuu lopettamaan pelaajauransa. Viime kaudella kaularangan fuusioleikkauksessa operoitu Dorsett palasi syksyllä joukkueen kokoonpanoon, mutta pelattuaan alkukauden otteluissa, vaivat palasivat takaisin, eikä lääkärit antaneet pelaajalle enää lupaa jatkaa. 

- Hänen aikaisemmat vammansa yhdistettynä leikkaukseen ja mahdollisiin riskeihin, johtivat suositukseen, että Dorsett lopettaisi pelaamisen, joukkueen lääkäri Bill Regan kertoi.

Tappelijana tunnettu hyökkääjä aloitti syksyn ennätyksellisessä vireessä, kun 15 ensimmäisessä ottelussa hän teki peräti seitsemän maalia. Lokakuun lopussa hän oli koko joukkueensa paras maalintekijä. Viimeisen ottelunsa Dorsett pelasi St. Louis Bluesia vastaan 18. päivä marraskuuta.

Suomalaisen Markus Granlundin ketjukaveri tunnettiin kiekkopiireissä rikkovana ja ärsyttävänä vastustajana. Maaleja hän ei yleensä tehnyt liukuhihnalta, koska hän keskittyi enemmän vastustajien maalintekijöiden härnäämiseen. Otteluita hänelle kertyi kymmenen kauden aikana 515, joiden aikana hän teki yhteensä 127 tehopistettä. Hän oli kahdesti kerättyjen rangaistusminuuttien listalla sarjaykkönen. Rikkova pelityyli toi miehelle yhteensä 1324 jäähyminuuttia.

Pelaaja halusi lähettää terveisensä tiedotteen jälkeen.

- Haluan kiittää kaikkia saamastani tuesta. Yksi asia on varmaa; jätin kaiken jäälle. Annoin sydämeni ja sieluni joukkueille joissa pelasin, enkä koskaan perääntynyt haasteista, en myöskään tästä. Olen ylpeä tyylistä millä pelasin. Se teki minusta menestyvän ja hyvän joukkuekaverin. Lopuksi, olen todella kiitollinen, että sain elää NHL-unelmaa, Dorsett kertoi tunteikkaana.

Derek Dorsett

Lue myös: NHL-ottelu muuttui joukkotappeluksi - katso video

Lue myös: Kuuluvatko tappelut jääkiekkoon? Nyt vastaavat suomalaiset kiekkofanit

Lähde: Sportsnet

Kilpailut

Uusimmat