Kuva: Tiia Nyholm

Eppu Normaalin 40-vuotistaipaleelle mahtuu kipeitäkin hetkiä: "Mitään en tekisi toisin"

17.11.2016 13:15 - Rea Tallgren

Martti Syrjä kertoo, ettei usko katumiseen. Samoilla linjoilla ovat yhtyeen muut jäsenet.

Eppu Normaali viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Yhtye myös tähdittää tulevaa Eput-elokuvaa, joka saa ensi-iltansa 2.12. 

Elokuvassa tarkastellaan yhtyeen koko pitkää uraa lapsuusvuosista tähän päivään, ensimmäisestä keikasta loppuunmyytyihin areenoihin. Solisti ja sanoittaja Martti Syrjän mukaan materiaalia leikkauspöydälle päätyi haastatteluineen ja historiallisine taltiointeineen 150 tuntia. 

Kamerat pääsevät ensimmäistä kertaa paikkoihin, jonne niillä ei aiemmin ole ollut asiaa, ja osa haastatteluista kuvattiin muusikoiden kodeissa. 

- Ei siinä tullut sellainen olo, että yksityisyydensuojaa olisi mitenkään rikottu, koska ei siellä mitään asuntoesittelyä tehty, vaan staattisesti yhdessä kohdassa kuvattiin, Syrjä selittää. 

Mikään ei kaduta

Elokuvan tiedotteessa luvataan, että elokuvassa käsitellään myös vaikeita aiheita. Mutta kaduttaako mikään Eppujen taipaleessa?

- En kyllä tekisi asioita toisin. En usko katumiseen, Syrjä pohtii. 

Yhtyeen kitaristi Juha Torvinen komppaa Syrjää. 

- Se on niinkuin Juice Leskinen sanoi, että yhtäkään päivää en vaihtaisi, pari aamua kuitenkin, Torvinen myhäilee virnistellen. 

Kitaristi Mikko "Pantse" Syrjä on samoilla linjoilla. Hän tosin myöntää olevansa niin perfektionisti, että välillä biisien julkilaittaminen on ollut työn ja tuskan takana.

- Sillon on välillä hetken harmittanut, että ei tuo ollut sellainen kun piti, ja itse kuullut siinä virheitä, mutta muut ovat sitten ihmetelleet, että mitä mä oikein höpötän, Pantse selittää. 

Eput-elokuva saa ensi-iltansa 2.12. elokuvateattereissa kautta maan. Elokuvan erikoisensi-ilta järjestetään samana päivänä Espoon Metro Areenalla. Areenalla elokuva esitetään juhlavasti jättivalkokankaalta ja ensi-illan kruunaa elokuvan jälkeen puoliakustinen Eppu Normaalin keikka. Lipunmyynti on käynnissä osoitteessa www.ticketmaster.fi.

Radio SuomiRockin sivuilta voi voittaa liput Eppujen intiimille keikalle, joka soitetaan Akun Tehtaalla 23.11. Osallistu kilpailuun tästä

Kilpailut

Uusimmat