Kuva: Mikko Räsänen

TV-ohjelmaa luotsaava Anssi Kela: "Joidenkin kappaleiden versioiminen tuntui mahdottomalta"

17.02.2017 10:00 - Anna Hopi

Anssi Kela ja isot biisit alkaa 27. helmikuuta TV5-kanavalla.

Laulaja Anssi Kela ei ollut koskaan ajatellut, että hänellä olisi omalla nimellä alkava TV-ohjelma. Ohjelma alkaa 27. helmikuuta, jolloin kansa pääsee viimein näkemään viime syksyn työn tulokset.

- Olen itse tyytyväinen ohjelmaan, jota olemme puuhanneet, sanoo Kela Iskelmän juontajalle Satu Kotoselle.

- Uskon, että ihmiset löytävät ohjelman, se on vähän uuden tyylinen musiikkiohjelma.

Suomimusiikin kulmakivet syyniin

Sarjaa kuvatessa Kela sai eteensä kiinnostavia ja kiperiä haasteita.

- Kun mietimme mahdollisia vieraita, meillä oli iso nimilista edessä. Sanoin jossain vaiheessa, että kaikki käyvät. Annoin vastuuta tuotantoyhtiölle, että he voivat päättää vierailijat. Saimme sarjaan ihan mahtavat kahdeksan vierailijaa. Sannista ja JVG-yhtyeestä ja Lauri Tähkästä lähtien on mukana. Oli hienoa käydä mittelöä eri genrejen edustajia vastaan, Kela sanoo.

- Jokainen vieraani antaa minulle jaksossa biisin, jonka joudun versioimaan. Voin kertoa, että siellä oli joukossa kappaleita, jotka olisin mielelläni kiertänyt kaukaa. Ideana oli kahlata läpi suomimusiikin kulmakiviä, kertaa rokkari.

Kappaleiden kanssa koettiin erilaisia käänteitä. Hänestä joidenkin kappaleiden versioiminen tuntui ensalkuun suorastaan mahdottomalta.

- Joillain kerroilla visiot biiseistä syntyivät helposti ja nopeasti, välillä piti hieman painiakin. Olen todella iloinen jokaisesta versiosta, jonka tein. Kävin tapaamassa kappaleen alkuperäisiä tekijöitä, ja ymmärsin, miksi biisi on tehty. Sen kautta löytyi oma ahaa-elämys, ja löysin oikean kulman kappaleisiin, hän toteaa.

- Vaikka mukana oli vaikeita, lähes mahdottomia tapauksia, löysin kappaleista itseni. Joskus mahdottomista biiseistä tuli parhaimpia. Tajusin artistina, että kaikki todella on mahdollista, kun vain venyy pois mukavuusalueeltaan.

Lue myös: Anssi Kela omasta TV-ohjelmasta: "Osa esitettävistä kappaleista tuli puun takaa"

Kilpailut

Uusimmat