Kuva: Fotolia

Tänään tulee kuluneeksi 14 vuotta Gösta Sundqvistin kuolemasta - muistoksi julkaistiin kirja

16.08.2017 09:15 - Katariina Auvinen

Leevi and the Leavingsin nokkamies karttoi julkisuutta ja keikkailua.

Leevi and the Leavingsin nokkamiehen, Gösta Sundqvistin, kuolemasta tulee kuluneeksi tänään 14 vuotta. Sydänongelmiin kuolleen laulajan muistoksi julkaistaan tänään myös kirja, jossa legendasta kertovat ystävät sekä hänen kanssaan työskennelleet. Elämänkerran julkaisi Into-kustannus ja sen on koonnut sekä kirjoittanut Timo Kalevi Forss.

Sundqvist olisi eläessään täyttänyt toukokuussa 60 vuotta. Hänet tunnettiin musiikkinsa lisäksi innokkaana jalkapallon ystävänä sekä harrastajana. Mies oli 1970-luvulla lahjakas jalkapalloilija, joka pelasi vanhempien sarjoissa. Musiikki vei hänet varsinaisesti kuitenkin mennessään.

Leevi and the Leavings -yhtye nousi suureen suosioon, mutta nokkamies ei piitannut julkisuudesta. Sundqvist oli tunnettu siitä, että hän karttoi julkisuuden lisäksi myös keikkailua. Sen sijaan kappaleissaan, sanataituri onnistui ottamaan kantaa elämänsä aikana moniin yhteiskuntaa puhuttaviin aiheisiin. Leevi and the Leavingsin polku loppui 2000-luvun alkupuolelle, koska yhtye ei halunnut jatkaa Sundqvistin kuoleman jälkeen. 

Viimeisten vuosien aikana mies ei suostunut antamaan ollenkaan haastatteluita. Alkoholia rankasti 1970-luvulla käyttänyt laulaja ja sanoittaja kertoi lopettaneensa juomisen kokonaan 1980-luvulla. Sen sijaan 2000-luvun alkupuolella sanataituri heräsi huolehtimaan itsestään ja terveydestään. Hän kuoli Helsingissä sydänkohtaukseen 16. elokuuta 2003. 

Lue myös: Gösta Sundgvistin kunniaksi kaksi konserttia - mukana Jouni Hynynen ja Jarkko Martikainen

Lähde: Into-kustannus

Kilpailut

Uusimmat