Kuva: Warner Music Live

Kohuopettaja sai suomalaislaulajan luopumaan näyttelijähaaveistaan: "Kokemus oli vastenmielinen"

06.03.2018 17:45 - Katariina Auvinen

Don Huonojen Kalle Ahola päätti panostaa täysillä musiikkiuraansa.

Radio Novan iltapäivän Niina Backman soitti Don Huonojen Kalle Aholalle tämän roolisuorituksesta vuonna 1994 ilmestyneessä Kissan kuolema -elokuvassa. Ahola paljasti, että nuorena hänen unelmanaan oli näyttelijän ura, mutta ensimmäisen kerran unelma alkoi murentua, kun televisioprojektin yhteydessä ohjaaja simputti häntä pahasti. Ahola oli silloin yhdeksäsluokkalainen.

Lopullinen niitti näyttelijähaaveille tuli, kun hän siirtyi lukion viimeiselle vuodelle. Hän kävi Helsingissä Kallion lukiota, jossa opetti myös seksuaalisesta häirinnästä syytetty ilmaisutaidon opettaja. 

- Kuuluin tämän opettajan vetämään ensimmäiseen eliittiryhmään ollessani abiturientti1990-luvun alussa. Tähän ryhmään kuului myös viisi nykyisin ammattinäyttelijänä työskentelevää, Ahola paljastaa. 

- Tämä kokemus oli niin vastenmielinen, että päätin luopua unelmastani ja satsata täysillä musiikkiuraani, hän kertoo.

Ahola mainitsee, että hän oli kokenut myös yhdeksännellä luokalla televisioprojektin yhteydessä ohjaajaan, joka simputti häntä pahasti. 

Tammikuussa Kallion lukion ilmaisutaidon opettajasta paljastui järkyttäviä tietoja. Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala tiedotti virkasuhteen päättämisestä. Perusteena irtisanomiselle on opettajan syyllistyminen vakaviin, virkasuhteeseen olennaisesti liittyviin laiminlyönteihin ja rikkomuksiin, kuten opiskelijoiden seksuaaliseen häirintään.

Lue myös: Don Huonojen hittikappaleesta tehtiin popversio - kuuntele

Lue myös: Don Huonot -laulaja paljasti keikkamuiston 90-luvulta: 'Annettiin litsareita ja juotiin jallua'

Kilpailut

Uusimmat