Kuva: Anu Palander

Suomirokkarin juoksupäiväkirja, osa 6: Rupisia riimejä, 16 yötä Rock 'n' Roll Maratoniin

06.04.2018 14:40 - Kalle Ahola

Kalle Ahola kirjoittaa SuomiRockin sivuille blogia juoksemisesta ja musiikintekemisestä

Orwellin vuoden 1984 kesällä matkustan PK-35:n junnujoukkueen kanssa Kauhajoki Cup -turnaukseen. Bussissa luen uutta Soundi-lehteä jonka kannessa poseeraa Bruce Springsteen 'Born in the U.S.A.'-albumin kansisessioiden kuvassa. EPE's -levykaupan mainoksesta alleviivailen levyjä jotka hankkisin jos vain minulla olisi niihin varaa. Yksi alleviivatuista on Eppu Normaali uutuus 'Rupisia riimejä, karmeita tarinoita'. Loppukesästä kerään maalla mustikoita ja myyn niitä torilla jotta saan kasaan rahat Eppujen LP-levyyn.

Eppujen 'Rupisia riimejä' on mielestäni yksi parhaista suomalaisista levytyksistä. Ja samalla iso osasyy(llinen) miksi itse aloin tekemään omia biisejä ja perustin ekan bändin, josta lopulta muovautui Don Huonot. Kesällä 1998 soitimme Donkkarien kanssa Eppujen 'Rupisia riimejä' -albumin B-puolen avauskappaletta 'Pimeyden tangoa' festarisetissämme.  

Tällä viikolla olen oikolukenut uuden soololevyni kansitekstejä ja tänään pitäisi albumin vinyyli-version viimein lähteä tehtaalle. Olen melkein yhtä innoissani kuin kesällä 1984 kun pääsin laittamaan Eppujen uuden LP:n levysoittimeen ja heittäytymään sen laulujen maailmaan. Biisijärjestyksen tein nimenomaan vinyyliversiota ajatellen. Vaikka äänitebisnes pyörii nykyään yksittäisten hittibiisien ympärillä, oma levyni on kirjoitettu albumikokonaisuudeksi ja siltä julkaistaan ennakkoon vain kaksi singleä. Maailma muuttuu nopeasti mutta en ymmärrä miksi kirjailijatkaan alkaisivat julkaista vain novellikokoelmia? Tai elokuvaohjaajat vain lyhytelokuvia?

Kuluneella viikolla olen juossut maltillisesti, säästänyt paikkoja ja kerännyt voimia sunnuntain Las Galletasin puolimaratonille. Tiistaina juoksin palauttavan kolmen vartin polkulenkin rantareitillä ja torstaiaamuna puolentoista tunnin hipsuttelun 1300 metrin korkeudessa La Calderan metsäteillä. Lisäksi latasin akkuja Anagan ja Teiden luonnonpuistojen rauhoittavissa maisemissa. On enää kuusitoista yötä Madridin Rock 'n' Roll Maratoniin ja ensi sunnuntain jälkeen en voi käytännössä enää parantaa kuntoani, vaan vain huonontaa sitä treenaamalla liikaa. Nyt vaan peukut pystyyn että kenraaliharjoitus Las Galletasissa sujuu hyvissä fiiliksissä! 

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Kai Sovijärvi)

(kuva: Ahola Ahola)

(kuva: Kalle Ahola)

(kuva: Kalle Ahola)

(kuva: Kalle Ahola)

(kuva: Kalle Ahola)

(kuva: Kalle Ahola)

Mitä parhainta viikonloppua kaikille Radio Suomirockin kuuntelijoille, laittakaahan Eppujen 'Rupiset Riimit' -kuunteluun!

-Kalle

Lue kaikki aikaisemmat blogitekstit tästä

Kilpailut

Uusimmat