Kuva: Anu Palander

Suomirokkarin juoksupäiväkirja, osa 9: Kuusi päivää Rock 'n' Roll Maratoniin

16.04.2018 13:15 - Rea Tallgren

Kalle Ahola kirjoittaa SuomiRockille blogia juoksemisesta ja musiikin tekemisestä.

1987. Rauli Badding Somerjoki kuolee, Lionel Messi syntyy. Jumalan teatteri, Neljän Teatterikorkeakouluopiskelijan performanssi Oulussa, varastaa otsikot. Itselleni on vuoden kohokohta Työväen Näyttämöiden Liiton kesäleiri Vuosaaren Meriharjussa. Pääsen mukaan 15-vuotiaana vaikka alaikäraja olisi sääntöjen mukaan 16. Leirillä treenataan ajan hengen mukaan fyysistä teatteria.

Erityisen jännittävä hetki koittaa kun Miljoonasateen laulaja/lauluntekijä Heikki Salo käy vierailulla. Karismaattinen Salo kertoo konstailematta muusikontyön arjesta ja juhlahetkistä. Vierailupäivän päätteeksi hän soittaa C-kasettimankasta Miljoonasateen uuden syksyllä julkaistavan singlen. Pidän heti sen B-puolen melodisesta pop-kappaleesta 'Kaunis posliinikukka'. A-puoli ei mielestäni ole lainkaan yhtä tarttuva, sen nimi on 'Marraskuu'. No, syyskuusta lähtien biisi soikin sitten aivan kaikkialla ja siitä tulee vuoden isoin kotimainen hitti.  

Vuosi 1987 on itselleni monella tapaa tärkeä: Peruskoulun vika lukukausi alkaa, teen ekat akustiset keikat ja saan ekan kunnon tv-roolin. Valitettavasti myös sairastelen paljon. Eniten siitä kärsii jalkapalloharrastus. Kaiken päälle polveni reistailee ja joudun leikkaukseen. Leikkauksen jälkeen ekoissa treeneissä hajoaa nilkkani. Joukkueeni parhaat pelaajat Laakson veljekset ovat siirtyneet HJK:n edustusjengiin. Jos haluaisin todella panostaa futikseen, minun pitäisi siirtyä Kontulan urheilijoihin ja alkaa treenata päivittäin.

(kuva: Anu Palander)

Eilen pääsin vihdoin juoksemaan ekan harjoituslenkin viime viikonlopun Las Galletasin puolimaratonin jälkeen. Askel ei ollut vielä niin kevyt kun sen soisin olevan kuuden päivän kuluttua Madridissa. Ainoa huolenaiheeni on se että saan alaselkäni huollettua parempaan kuntoon. Muuten maraton ei enää jännitä. Menen nauttimaan kokemuksesta ja olen nöyrän onnellinen että olen saanut treenata ilman pahempia loukkaantumisia. Olen myös iloinen että esimerkkini innoittamana pari kaveriani ovat alkaneet harjoittelemaan ekaa puolikasta varten. 

Eilisen puolentoista tunnin rauhallisen lenkin jälkeen lähdin Icod de los Vinosin kaupungin San Marcos-festivaaleille. Kansanmusiikki bändi soitti kirkkoaukiolla ja ihmiset olivat pukeutuneet alueen perinnepukuihin.

(kuva: Anu Palander)

Icod de los Vinos on kuuluisa satoja vuosia vanhasta Drago-puustaan. Puuta ympäröivän puiston vierestä löytyi Museo de Malvasian bodega. Kukot kirmasivat vapaina bodegan takapihalla ja seuraan liittyi myös komea Drago-niminen kollikissa.

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

Paikan viinuri Jan kertoi yksityiskohtaisesti alueen viinien historiasta ja maistatutti erinomaista talon punaviiniä. Olo oli hieman haikea: Viikon päässä häämöttävä Madridin Maraton tarkoittaa myös sitä että pian jätän taakseni Onnelisten saaret.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille Radio Suomirockin kuuntelijoille! 'Marraskuu' -biisi ei ehkä täysin sovi kevätpäivän taustalle, joten maanantaibiisinä soikoon tänään "herkkää betonia" eli Keban vuoden 1987 hitti 'Kesä Espalla'. Kohti valoa!  

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

-Kalle

Lue aikaisemmat Suomirokkarin juoksupäiväkirja -kirjoitukset tästä

Kilpailut

Uusimmat