Kuva: Anu Palander

Suomirokkarin juoksupäiväkirja, osa 10: Edessä neljän tunnin Cooperin testi

20.04.2018 15:26 - Rea Tallgren

Kalle Ahola kirjoittaa SuomiRockille blogia juoksemisesta ja musiikin tekemisestä.

1988. Suomi lähestyy ylikuumentuneen nousukauden huippua. Kesäksi pääsen töihin Linnanmäelle. Syksyllä aloitan lukion. Satsaan täysillä musiikkiin ja näyttelemiseen. Perustamme ekan bändimme George Nirvana Klubin. Näyttelijäntyöhön kameran edessä tutustun Raimo O. Niemen tv-sarjassa 'Pirunnyrkki'. Levysoittimessani pyörivät ulkomaisten levyjen lisäksi mm. Hearthillin ja Kauko Röyhkän uutuuslevyt. Jälkimmäinen julkaisee omissa kirjoissani vuoden parhaan kotimaisen biisin. Sen nimi on 'Paha maa'.

Pari vuotta myöhemmin syksyllä 1990 lämmittelemme Don Huonojen kanssa muutamaa Kauko Röyhkä Combon keikkaa. En silloin vielä tutustu Röyhkään, mutta myöhemmin asuessamme samaan aikaan Lauttasaaressa, törmäämme silloin tällöin samaan ravintolapöytään. Kerran esitän hänelle haaveeni saada joskus valita hänen kokoelmalevynsä biisit. Hän kun on yksi harvoja suomalaisia biisintekijöitä, joiden uusiin levyihin olen aina jaksanut syventyä. Kauko julkaisee läpi 80- ja 90-luvun hengästyttävään tahtiin albumeita säilyttäen kuitenkin koko ajan taiteellisen tasonsa. Yksi hänen 2000-luvun tuotantonsa helmistä on 'Cooperin testi' -biisi, jonka ekan kerran kuullessani nauroin vedet silmissä.

Itselleni kouluajan Cooperin testit olivat hauskoja kokemuksia. Silti Röyhkän ilmeisen päinvastaisista kokemuksista kumpuavaan 'Cooperin testi' -lauluun on todella helppo samaistua. Se on myös kappale jonka aion kuunnella ylihuomenna aamulla viimeisenä biisinä ennenkuin lähden hotellilta kävelemään kohti Madrid Rock 'n' Roll Maratonin lähtöaluetta. Aion juosta rockasenteella: täysillä mutta ei liian vakavasti, nauttien Madridin maisemista ja juoksukavereiden seurasta; juosta neljä tuntia Cooperin testiä ja sen jälkeen loput matkasta muistellen treenijuoksujen heikkoja hetkiä, joista olen selvinnyt. 

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

(kuva: Anu Palander)

Mukavaa keväistä viikonloppua Radio Suomirockin kuuntelijoille, perjantaibiisinä 'Cooperin testi' ja sen jälkiruuaksi oma tänään julkaistu singleni 'Lintumies'!

-Kalle

Lue aikaisemmat Suomirokkarin juoksupäiväkirja -kirjoitukset tästä

Kilpailut

Uusimmat