Suomalainen nuorimies katosi ja löytyi yllättävästä paikasta - murhaaja ei koskaan jäänyt kiinni

30.04.2019 14:45 - Lauri Kujanpää

Forenseek-appi vie käyttäjän karmivien kohteiden äärelle.

Teemu Saarenpää ja Sami Saarenpää ovat perustaneet Forenseek-nimisen matkaopassovelluksen, joka vie käyttäjän rikosmysteerien ja kummitustarinoiden äärelle.

Kaksikko kertoi SuomiRockin Keskipäivän juontajan Rea Haverisen haastattelussa, että ajatus applikaatiosta on lähtenyt liikkeelle Teemu Saarenpään perustamasta Mysteries, Crimes, Curiosities -blogisivustosta, jonka Instagram-tiliä seuraa yli 100 000 ihmistä. Sivustolla kerrotaan muun muassa erilaisista rikos- ja katoamistapauksista.

Saarenpää sanoo, että on ollut aina kiinnostunut kyseisistä asioista.

- Olen ollut 10-vuotiaasta asti ollut kiinnostunut ufoista, kummituksista, katoamisista ja rikoksista. Kun vuonna 2015 kaikki somealustat tulivat isosti esille, niin perustin Instagram-tilin, jonka kautta löysin samankaltaisen yhteisön. 2017 perustettiin sitten asioista kertova blogi ja nyt sitten julkaisemme uuden applikaation.

Forenseek-appi vie käyttäjän karmivien kohteiden äärelle.

- Sovellus on ilmainen ladata ja se etsii kaupungeista sinua lähellä olevat paikat, joissa on tapahtunut erilaisia pelottavia juttuja. Voit halutessasi mennä paikan päälle, ja appi opastaa sinut tapahtumien keskiöön, Sami Saarenpää kertoo.

- Esimerkiksi Helsingin Kaisaniemestä löytyy David Hollowayn surma vuodelta 1984, mikä on edelleenkin ratkaisematta. Jostain kuului vain laukaus, eli joku ampui miehen ja vieläkään ei tiedetä, mistä ja kuka sen teki.

Teemu Saarenpää kertoo myös toisen karmivan tarinan, jonka sovelluksesta löytää.

- Nyt kun Helsingissä ollaan, niin ehkäpä tuo Jussi Helasvuon surma tulee mieleen. Hän oli normaali ja tavallinen nuori mies, joka surmattiin kotiin, ja hänen ruumiinsa tungettiin taittuvaan sohvasänky-yhdistelmään. Helasvuota etsittiin asunnosta usein ilman tuloksia, mutta lopulta joku tajusi katsoa sohvan sisään. Tämäkään surma ei ole ratkennut.

Kuuntele koko haastattelu ylhäältä.

Voice.fi, Radio City, Radio SuomiRock! ja KISS ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Janne istuu elinkautista murhasta: "En tule koskaan vaatimaan uhrien omaisilta anteeksiantoa"

Lue myös: Murhaaja asui perheen talossa kuukausia ennen verityötä - kotiapulainen luuli kummitukseksi

Uusimmat