Kuva: AOP

Klamydia muistelee henkirikoksen uhriksi joutunutta alkuperäisjäsentään - "Lepää rauhassa, Kape"

31.12.2020 16:15 - Roy Kokkonen

Klamydia julkaisi tunteellisen muistokirjoituksen ja jakoi kuvia yhtyeen alkuperäisen rumpalin Toni "Kape" Karpin muistoksi.

Klamydia muistelee alkuperäiskokoonpanoonsa kuulunutta rumpalia Toni "Kape" Karppia Facebook-päivityksessä. Karppi menehtyi joulupäivän vastaisena yönä Vaasassa epäillyn henkirikoksen uhrina.

"Hän on poissa. Mies, jonka kynästä lähtivät miltei kaikki Klamydian alkupään sanoitukset. Mies, jonka luovuus ja jutut saivat meidät aina nauramaan. Mies, joka arvosti ystäviään, läheisiään ja isänmaataan. Mies, jonka kanssa ei tylsää hetkeä koettu. Otamme maljan sinulle, rakas ystävä. Meillä on ikävä sinua, yhtyeen jäsenet kirjoittavat.

"Lepää rauhassa, Kape", yhtye päättää kuvakollaasin kera julkaistun päivityksen.

Päivitys on lyhyessä ajassa tavoittanut tuhansia ihmisiä. Se on kerännyt tämän jutun kirjoitushetkellä lähes 5 000 reaktiota ja satoja kommentteja, joissa muistellaan rumpalia.

Poliisi tutkii Karpin kuolemaa henkirikoksena. Rikos tapahtui Vaasassa, Gerbyn asuinalueella jouluaaton ja -päivän välisenä yönä. Poliisi on ollut vaitonainen tutkinnan etenemisestä, mutta kertoi maanantaina esittäneensä rikoksesta epäiltyjä henkilöitä vangittavaksi.

MTV Uutiset kertoi maanantaina, että Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi vuonna 1976 syntyneet miehen ja naisen todennäköisin syin taposta epäiltynä maanantai-iltapäivänä.

Vaasassa asunut Karppi oli yksi Klamydian alkuperäisjäsenistä yhdessä Vesa "Vesku" Jokisen, Ari Ahon ja Arto Laaksoharjun kanssa. 

Hän soitti rumpuja yhtyeessä vuosina 1988-1990 ja vaikutti yhtyeessä sanoittajana vielä eroamisensa jälkeen. Ennen Klamydiaa hän toimi punk-yhtye Treblinkan solistina, johon myös Jokinen kuului.

Vesku Jokisen lisäksi Klamydiassa soittavat nykyisin Jari Helin, Sami "Severi" Kohtamäki ja Pasi Helin.

Lue myös: Ilkka-Pohjalainen: Klamydian perustajajäsen kuollut henkirikoksen uhrina - useita otettu kiinni

Uusimmat