Kuva: AOP

Uutuuskirja: Star Warsin kidutuskohtaus jätettiin julkaisematta, liian rankka perhe-elokuvaan

11.02.2021 14:45 - Lauri Kujanpää

Joonas Suotamo kertoo kirjassaan, kuinka rakastettu hahmo joutui kidutuksen kohteeksi.

Star Wars -universumi on jo kymmeniä vuosia villinnyt miljoonia faneja. Tällä hetkellä Star Wars -elokuvia on julkaistu yhdeksän ja muutama spin off -leffa siihen päälle.

Uusimmissa Star Warseissa nähdään myös suomalaisväriä, sillä rakastettua Chewbacca-hahmoa näyttelee suomalainen Joonas Suotamo, 34, josta on julkaistu vastikään Roar! – Elämäni wookieena -kirja. Kirjassa Suotamo kertoo tarinoita suosikkiuniversumin kulissien takaa.

Kirjassa Suotamo muun muassa paljastaa hurjan kohtauksen, joka lopulta jätettiin pois The Rise of Skywalker -elokuvasta. Kohtauksessa Kylo Ren kiduttaa Chewbaccaa.

"Mä vaikeroin, ulvoin ja karjuin, ponnistin itsestäni reaktioita, joilla oli todellakin tarkoitus saada katsojat kiemurtelemaan penkeissään. Erityisen piinaavaa oli se, että kidutuksen kohteena oli pörröinen, rakastettava Chewbacca."

Kylo Renia näyttelevä Adam Driver on metodinäyttelijä ja elää roolihahmossaan koko kuvauspäivän. Driver olikin Suotamon mukaan hurja näky kyseisessä kohtauksessa.

"Adam oli psyykannut itsensä ihan sosiopaatiksi. Sama kylmä, eleetön hirviö oli samassa huoneessa mun kanssa, oli kamerat sitten päällä tai ei. Se oli reaktioissaan ja kylmyydessään niin vakuuttava."

Suotamo uskoo, että ohjaaja J.J Abrams ei halunnut liian raakaa hetkeä perhe-elokuvaan.

"Olin ihan varma, että kohtauksesta tulee yksi elokuvan tähtihetkistä, mutta se jäi lopulta J.J:n valinnasta leikkauspöydälle. Voi olla, että J.J koki sen liian rankaksi perhe-elokuvaan. Ehkä myös Kylo Renin muuttuminen Ben Soloksi olisi kärsinyt niin epäinhimillisestä teosta."

Joonas Suotamo (vas.) ja Chewbacca. (oik.) (kuva: AOP)

Roar! – Elämäni wookieena on nyt julkaistu kustantaja Johnny Kniggan toimesta.

(kuva: Johnny Kniga)

Lue myös: Star Wars -elokuvien suomalaistähti legendaarisesta Harrison Fordista: "Loistava huumorimies!"

Lue myös: Star Wars -tähti Joonas Suotamosta isä - katso suloinen kuva uudesta perheenjäsenestä

Kilpailut

Uusimmat