Kuva: AOP

Toni Wirtanen avautuu pelosta: "Ajattelen joka keikasta, ettei sinne kukaan tule"

23.06.2017 14:00 - Anna Hopi

Wirtanen on varautunut pessimismillään huonompiin aikoihin.

Apulanta-yhtyeen laulaja Toni Wirtanen nauttii keikoista kesäfestivaaleilla, koska ne ovat täysin stressittömiä keikkoja.

- En tiedä, mistä ajatus on minulle iskostunut, mutta mietin usein joka ikisen keikan suhteen, että ei sinne kuitenkaan kukaan tule. Ja sit jos tulee, se on massiivinen yllätys olevinansa. Kesäfestareilla tuosta ei tarvitse stressata, koska jos sinne ei tule ketään, se ei ole ikäänkuin meidän syy. Sitten se on vaan paska tapahtuma, Wirtanen sanoo Suomirockin juontajan Janne Leipijärven haastattelussa.

20 vuoden menestyksen jälkeen epävarmuus majailee edelleen Wirtasen mielen syövereissä.

- En oikein edes tiedä, mistä tuo juontaa juurensa. Meillä oli jossain vaiheessa vähän traumaattinen vaihe. Siitäkin on pitkä aika. Levyt myivät jalometallia ja teinikeikoilla oli hirveä hysteria. Faneja kiipeili bussin katoilla, mutta kun olimme baarikeikoilla, ne menivät aina ihan perseelleen. Se oli hämmentävää, että ensin oltiin tuhannen ihmisen edessä esiintymässä ja seuraavana iltana mentiin baariin, missä on 30 ihmistä. Minulla jäi siitä trauma, siitä ei ole päässyt yli.

(kuva: AOP)

"Yleisö ei ole aina kiinnostunut meistä"

Rokkari toteaa, että on kuitenkin hyvä, ettei yleisö ole esiintyjälle itsestäänselvyys. Hänestä on tärkeää, että yleisöä osaa arvostaa.

- Olen huomannut, että se, että yleisö ei todellakaan ole itsestäänselvyys. On aikoja, jolloin menee hyvin, mutta nekään eivät kestä ikuisesti. Tämä on karu maailma ja ne ovat karuja pudotuksia. Tehdään loppuunmyytyjä kiertueita, ja se on siistiä. Mutta se ampuu saakelinmoisella haulikolla, kun sitten yhtäkkiä tuleekin keikka, jolla ei ole porukkaa. Kokemuksen kautta olen tämän oppinut, sanoo mies.

- Ei kukaan vedä 20 vuotta keikkaa vain täysille saleille. Artistin näkökulmasta tällainen on massiivista. Viime vuodet ovat kohdelleet meitä hyvin, ja olemme saaneet tuvat täyteen lappu luukulle asti. Pitää tehdä töitä, että jengi jaksaa olla meistä kiinnostunut.

Lue myös: Kaikkien aikojen suomirock-kappale valittiin - voittajaksi Apulanta

Kilpailut

Uusimmat